Τοπικές Ειδήσεις

Αναβιώνει υπόθεση διαρρήξεων χρυσοχοείων στην Ρόδο

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα αναβιώσει την 4η Δεκεμβρίου 2019 υπόθεση με κατηγορούμενο τον I. S. του D. 39 ετών που ενεπλάκη σε υπόθεση διαρρήξεων σε χρυσοχοεία του νησιού.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 9 ετών στον ανωτέρω και ποινές φυλάκισης 3 ετών στην την D. D. S. του I. 32 ετών, σύζυγό του και στην Μ. S. του Τ., που κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές, για απλή συνέργεια στην πράξη αυτή και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι διέρρηξαν κοσμηματοπωλεία στην πόλη της Ρόδου ενώ η τρίτη φέρεται να πήρε από αυτούς ένα δακτυλίδι με μπλε λευκό ζιργκόν το οποίο είχαν κλέψει.
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Μετά τη διάρρηξη την 4η Μαΐου 2012 του χρυσοχοείου του κ. Σάββα Πίσσα στην οδό Κ. Παλαµά 13, συγκεντρώθηκαν σηµαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.
Οι δράστες αφού παραβίασαν το εξωτερικό ρολό ασφαλείας, σήκωσαν την γυάλινη πόρτα στο ύψος της κλειδαριάς και αφαίρεσαν κοσµήµατα συνολικής αξίας 120.000 ευρώ.
Οι αστυνοµικοί εξασφάλισαν µαγνητοταινίες από την “ATTICA BANK”, το κατάστηµα “ΚΑΤΣΙΔΩΝΗΣ” και το “ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ” και από την επεξεργασία τους προέκυψε ότι οι δράστες ήταν τέσσερις.
Το υλικό αυτό συσχετίστηκε µε αντίστοιχο που συγκεντρώθηκε µετά τη διάρρηξη, την 27η Φεβρουαρίου 2012, του χρυσοχοείου του κ. Κώστα Λουιζίδη στην Νέα Αγορά, στο οποίο φαίνονται οι τρεις δράστες που αφαίρεσαν κοσµήµατα αξίας 150.000 ευρώ, αφού έκοψαν το λουκέτο από ρολό της πίσω πόρτας και εισήλθαν σ’ αυτό από ανασφάλιστη εσωτερική πόρτα.
Οι ίδιοι δράστες την 28η Απριλίου 2012 και ώρα 22:15 µετέβησαν στο Φαληράκι, σε χρυσοχοείο ιδιοκτησίας της κ. Αντωνίας Παλλά, στην οδό Τιµοκρέοντος και αποπειράθηκαν να το διαρρήξουν, αφού πρώτα απενεργοποίησαν τις κάµερες κλειστού κυκλώµατος παρακολούθησης του καταστήµατος. Έγιναν όµως αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και απεχώρησαν πριν από την επέµβαση της αστυνοµίας.
Οι αστυνοµικοί µπόρεσαν εξάλλου να εξασφαλίσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιµοποίησαν οι δράστες στη διάρρηξη του χρυσοχοείου του κ. Πίσσα. Οι δράστες είχαν σταθµεύσει συγκεκριµένα κοντά στο «ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ» αυτοκίνητο NISSAN ΝΟΤΕ χρώµατος µπλε που ενοικίασαν από κατάστηµα στα Λάερµα, στο διάστηµα από 3 έως 5 Μαΐου 2012.
Προέκυψε ότι το αυτοκίνητο είχε µισθώσει ο δεύτερος δράστης µαζί µε τη σύζυγό του. Οι ίδιοι είχαν νοικιάσει από την 26η έως την 30η Απριλίου 2012 και αυτοκίνητο τύπου FIAT PANDA χρώµατος σκούρου κόκκινου το οποίο φέρεται να χρησιµοποιήθηκε στην απόπειρα διάρρηξης του χρυσοχοείου της κ. Παλλά.
Από τις έρευνες των αστυνοµικών προέκυψε ότι το ανδρόγυνο διέµενε σε οικία της οδού Δενδρινού.
Οργανώθηκε επιχείρηση την 29η Μαΐου 2012 και προσήχθησαν η 32χρονη, ένας 61χρονος, µια 53χρονη, ένας 35χρονος, µια 31χρονη, ένας 21χρονος, µια 25χρονη και ένας 31χρονος, όλοι υπήκοοι Ρουµανίας.
Παρουσία δικαστικού λειτουργού πραγµατοποιήθηκαν έρευνες σε ακίνητα που είχαν µισθώσει οι ανωτέρω στις οδούς Δενδρινού, Ναυάρχου Κόδριγκτων και Καποδιστρίου.
Κατασχέθηκαν κοσμήματα στην οικία της µητέρας της δεύτερης κατηγορούµενης και το ένα δαχτυλίδι µε µπλε-λευκό ζιργκόν αναγνωρίσθηκε µε επιφύλαξη από τον κ. Κώστα Λουϊζίδη ως ένα από τα κλοπιµαία του χρυσοχοείου του.
Από τα κατασχεθέντα χρυσαφικά στην οικία της 32χρονης το κολιέ και το βραχιόλι µάρκας BULGARI αναγνωρίσθηκαν ανεπιφύλακτα από τον ίδιο ως προερχόµενα από την ίδια διάρρηξη.
Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο σύζυγός της µετείχε στην οµάδα που διέρρηξε τα χρυσοχοεία των κ.κ. Πίσσα και Λουϊζίδη και αποπειράθηκε να διαρρήξει το χρυσοχοείο της κ. Παλλά.
Αυτόπτης µάρτυρας της διάρρηξης στο χρυσοχοείο του κ. Πίσσα αναγνώρισε στο µεταξύ ανεπιφύλακτα τον 39χρονο ως δράστη της διάρρηξης. Ο ίδιος αυτόπτης µάρτυρας αναγνώρισε από το υλικό µαγνητοσκόπησης που έχει συγκεντρωθεί ακόµη δύο δράστες των διαρρήξεων στα υπόλοιπα χρυσοχοεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου