Ειδήσεις

Σε ιδιωτική φάρμα τα ελάφια του Ροδινιού;

Θέμα παραχώρησης των ελαφιών του δήμου Ρόδου, που βρίσκονται σε περιφραγμένο χώρο στο Ροδίνι, τέθηκε από ιδιωτική φάρμα, με σκοπό βέβαια τον εμπλουτισμό της με τα μοναδικά στον κόσμο ελάφια πλατόνι.

Το αίτημα υποβλήθηκε προς το τέλος της θητείας του πρώην δημάρχου Στάθη Κουσουρνά, χωρίς όμως να ληφθεί απόφαση, ούτε και να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο – το μόνο αρμόδιο για να λάβει μια τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, η Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου στην οποία κοινοποιήθηκε το έγγραφο αίτημα της ιδιωτικής φάρμας, είναι απολύτως αρνητική στην παραχώρηση των ελαφιών και ίσως είναι αυτός ο λόγος που μέχρι τώρα δεν έγινε συζήτηση στα αρμόδια όργανα του δήμου. Μάλιστα η Υπηρεσία Πρασίνου επικαλείται σχετική νομοθεσία που απαγορεύει την «ιδιωτικοποίηση» και εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο, προστατευόμενων ειδών, στην κορυφή των οποίων βρίσκεται το ελάφι της Ρόδου.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής φάρμας έκαναν νέες κρούσεις προς τον δήμο, διότι αν πάρουν τα ελάφια, τα οφέλη για τους ίδιους θα είναι πολύ μεγάλα.

Πάντως, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα ελάφια του δήμου Ρόδου στο Ροδίνι δεν είναι καθόλου καλές και σύμφωνα με πληροφορίες οι σχεδιασμοί για την δημιουργία «καταφυγίων» σε κεντρικά σημεία της τάφρου για την φιλοξενία των ελαφιών, ώστε να μπορούν να είναι επισκέψιμα από ντόπιους και ξένους, δεν φαίνεται να ευδοκιμούν, δεδομένου ότι υπάρχει άρνηση από την αρχαιολογική Υπηρεσία, με το επιχείρημα ότι τα ελάφια προκαλούν ζημιές στα τείχη, όπως έχει διαπιστωθεί από τη λειτουργία τέτοιων καταφυγίων στην είσοδο προς την Παλιά Πόλη από την πλευρά του Νεωρίου.

Rodosalarm

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου