Ειδήσεις

‘ Ερευνα: Παχαίνουν τα παιδιά… λόγω κρίσης

«Κόβουν» το ψάρι από το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, παραλείπουν το πρωινό και… παχαίνουν. Ο λόγος για τους μαθητές της Γ΄ και Ε΄ τάξης Δημοτικού της Αττικής, στον πληθυσμό των οποίων, μέσα σε τέσσερα χρόνια οικονομικής κρίσης, έχει αυξηθεί το ποσοστό παχυσαρκίας και έχουν μεταβληθεί οι διατροφικές συνήθειες.

Σύμφωνα με έρευνα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου (σε δείγμα 30.000 μαθητών) το ποσοστό παχυσαρκίας των μαθητών δημοτικού στην Αττική αυξήθηκε το 2013 σε 9,4%, έναντι 8,2% που ήταν το 2009, με τη μεγαλύτερη αύξηση να καταγράφεται σε δήμους της Δυτικής Αττικής.

Το ποσοστό των παιδιών που παραλείπουν το πρωινό γεύμα αυξήθηκε, από 14,8% το 2009 στο 24,9%, ενώ το ποσοστό των παιδιών που τρώνε ψάρι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα μειώθηκε από 66,2% σε 45,8%. Εκτός σπιτιού πάνω από μία φορά την εβδομάδα τρώει πλέον το 18,5% των παιδιών έναντι 65,1% το 2009.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου