Ρεπορτάζ

Νέα Αγορά Ρόδου: Ετοιμη η μελέτη για την αξιοποίησή της

Εν αναμονή των εξελίξεων για την αξιοποίηση του μνημείου τελούν ακόμη οι καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς. Σύμφωνα με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο της Ένωσης κ. Παναγιώτη Κατσιδώνη, έγινε μια πρώτη συνάντηση με τον νέο αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κώστα Ταρασλιά για το φλέγον ζήτημα της αξιοποίησης του μνημείου και βεβαίως τέθηκαν όλα στο τραπέζι:
«Με αφορμή τις εκλογές που έγιναν πρόσφατα στην Ένωσή μας επισκεφτήκαμε τον νέο αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κώστα Ταρασλιά τόσο για εθιμοτυπικούς λόγους όσο και για ενημέρωση. Εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο, έχουμε δεσμευτεί ότι σ’ αυτό το ιστορικό μνημείο, στο οποίο έχουμε τις επιχειρήσεις μας εδώ και χρόνια, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρει την λάμψη αλλά και τον ρόλο που του αρμόζει.
Το νέο δ.σ. πραγματοποίησε μια σειρά από συναντήσεις, ενώ με τον κ. Ταρασλιά συζητήσαμε ξανά το ζήτημα που μας απασχολεί. Αναλύσαμε τις προοπτικές που υπάρχουν για το μνημείο της Νέας Αγοράς αν και δεν έχουμε ακόμη ξεκάθαρο σχέδιο και λεπτομέρειες. Με τον αντιδήμαρχο, η συνάντηση έγινε σε κλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης καθώς ο ίδιος ο κ. Ταρασλιάς συνδέεται ιστορικά με την Νέα Αγορά (αφού ο παππούς του είχε κατάστημα εκεί). Κοινός στόχος παραμένει η αξιοποίηση της Νέας Αγοράς και η ανάδειξη του μνημείου. Εμείς, περιμένουμε τη νέα μελέτη η οποία –όπως μας ενημέρωσαν- είναι έτοιμη να βγει για δημοπράτηση. Είναι αναγκαία η αξιοποίησή της γιατί θα δώσει μια νέα εικόνα στο κέντρο της πόλης της Ρόδου».
Ο κ. Κατσιδώνης αναφέρθηκε και στην τουριστική κίνηση η οποία ανεβαίνει σταδιακά αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει το χαμένο έδαφος που δημιουργήθηκε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο: «Η… θηλιά στον λαιμό των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς, ολοένα και σφίγγει, καθώς δείχνει να μην προλαβαίνουν να καλύψουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις τους που δημιουργήθηκαν από την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. Χρέη προς το δημόσιο, επιταγές και ασφαλιστικές εισφορές συσσωρεύονται συνεχώς και δεν είναι κανείς από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Νέα Αγορά, σε θέση να γνωρίζει τι τον περιμένει τον χειμώνα που έρχεται. Ζητάμε στήριξη από την κυβέρνηση όσον αφορά στις ΜμΕ. Δυστυχώς, από τις εξήντα επιχειρήσεις στην Νέα Αγορά, μόνον οι εννέα μπήκαν στο πρόγραμμα ‘ΝΗΣΙΔΑ’ κι αυτό γιατί διατηρούν και επιχειρήσεις εκτός. Κατά τις εκτιμήσεις, η κίνηση θα ανέβει στο επόμενο χρονικό διάστημα κι ευελπιστούμε να προχωρήσουν καλά οι επόμενοι μήνες…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου