Ειδήσεις

Αυτή είναι η τελική μορφή του νόμου –Τι άλλαξε τελευταία στιγμή για τα νησιά

Δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ το τελικό κείμενο του νόμου με τα προαπαιτούμενα μέτρα όπως ψηφίστηκε τα ξημερώματα από τη Βουλή. Το κείμενο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι αλλαγές γίνονταν κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή.
Τελευταία στιγμή αποφασίστηκε το σύνολο των γαλακτοκομικών προϊόντων να παραμείνουν στο 13% (αρχικά υπήρχαν εξαιρέσεις όπως για τα γιαούρτια με φρούτα, τριμμένα τυριά κλπ), ενώ τελευταία στιγμή αποφασίστηκε να καταργηθεί η έκπτωση του 30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου χωρίς εξαιρέσεις.

Με βάση την τελική μορφή όμως προκύπτει και μια επώδυνη αλλαγή. Ενώ το κείμενο που είχε κατατεθεί στη Βουλή αρχικά έλεγε ότι οι χαμηλοί συντελεστές θα παραμείνουν στα απομακρυσμένα νησιά, με την τελική έκδοση του νόμου προβλέπεται ότι το ευνοϊκό καθεστώς θα καταργηθεί για όλες τις περιοχές στο τέλος του 2016.

Μεγάλη περικοπή έχει πέσει στις υπηρεσίες που ήταν στο 13%. Στο τελικό κείμενο του νόμου προβλέπεται ότι παροχή υπηρεσίας με συντελεστή 13% θα ισχύει πλέον μόνο για τις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα από 1.10.2015.
2. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γενικά.
Τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων θα πάνε στον συντελεστή του 6% (από 6,5% που είναι σήμερα), ενώ όλα τα υπόλοιπα που ήταν στο 13% (κινηματογράφοι κλπ.) πηγαίνουν πλέον στο 23%.

naftemporiki.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου