Tο Τμήμα AΧΕΠΑ HJ – 33 Ρόδου, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 και ώρα 20:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού – Γυμνασίου Μασσάρων, την ομιλία του Δρ. Ελευθέριου Αντωνίου με θέμα: «Κυπριακό Πρόβλημα – Προοπτικές Επίλυσης (Kοινωνιολογική Θεώρηση)».

 

Στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία παρέστησαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου Δρ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο Περ. Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. κ. Γεώργιος Κακούλης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μασσάρων κ. Σπύρος Καλούδης, ο Δ/κτης της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ρόδου Δρ. Γεώργιος Συμεωνίδης, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων και πλήθος εκλεκτών προσκεκλημένων.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ-33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, κατά τον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τον ομιλητή της εκδήλωσης, ευχαρίστησε για την φιλοξενία τόσο τον κ. Καλούδη όσο και τους κατοίκους των Μασσάρων. Ακολούθως έκανε μια εκτενή αναφορά στην αποστολή και τους σκοπούς της ΑΧΕΠΑ, παρουσιάζοντας τη δράση του Τμήματος Ρόδου από την ίδρυσή του έως σήμερα. Επεσήμανε δε ότι τα εθνικά θέματα που διαχρονικά απασχολούν τη χώρα, είναι πάντοτε θέματα άμεσης προτεραιότητας για την ΑΧΕΠΑ.

Στην συνέχεια ακολούθησε η πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Δρ. Ελευθέριου Αντωνίου, που ανέλυσε εμπεριστατωμένα την πολυπλοκότητα του Κυπριακού ζητήματος, αναδεικνύοντας όλες τις πτυχές του δυσεπίλυτου προβλήματος λέγοντας χαρακτηριστικά…«Μια λύση δίκαιη, ασφαλής, βιώσιμη και λειτουργική, θα πρέπει να αποτελέσει μια κοινή σύνθεση και των δύο μερών, όπου η μία πλευρά να μην αισθάνεται ανασφαλής για την άλλη. Θα πρέπει σίγουρα να επέλθει, να κυριαρχήσει η εμπιστοσύνη, η αλληλοκατανόηση και η συναντίληψη».

Ο κ. Αντωνίου στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι…«θα πρέπει επιτέλους να αποβάλλουμε αυτά τα σύνδρομα ως κοινωνία, να σταματήσουν τα ταμπελώματα και να μην είναι όλα πλέον μαύρα ή άσπρα, εχθρικά ή φιλικά, προδοτικά ή πατριωτικά. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε ως Ε/Κ κοινωνία να αυτοπροσδιοριστούμε, μόνο έτσι τελικά θα μπορέσουμε όλοι από κοινού με ομοψυχία και ομοθυμία να αντιμετωπίσουμε το ίδιο το πρόβλημα που μας περιβάλλει, αλλά και μας χαρακτηρίζει. Μόνο έτσι τέλος θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο το όλο πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις και να αναζητηθούν τρόποι σωστής, δίκαιης, βιώσιμης και ασφαλούς επίλυσής του!»  

Μετά το πέρας της ομιλίας, ο κ. Γιαννικουρής αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κ. Αντωνίου, επέδωσε στον ίδιο τιμητική πλακέτα εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, ως ανάμνηση της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο χωριό των Μασσάρων. Ο κ. Αντωνίου με την σειρά του παρέδωσε ως ενθύμιο μια τιμητική πλακέτα και την εικόνα του Αγίου Αντωνίου πολιούχου της κατεχόμενης κοινότητας των Μασσάρων της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο κ. Γιαννικουρής ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, εκ μέρους όλων των μελών του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, επέδωσε λάβαρο με το έμβλημα του Τμήματος Ρόδου στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μασσάρων κ. Σπ. Καλούδη για την υποδειγματική φιλοξενία και στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών κα. Ε. Ζερβού για την προσφορά τοπικών εδεσμάτων από το Σύλλογο Γυναικών, στους καλεσμένους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Τέλος, το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου ως συμπαραστάτης των δράσεων που αφορούν στην διατήρηση των εθίμων και των τοπικών παραδόσεων, προσέφερε οικονομική ενίσχυση στον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μασσάρων, κ. Παν. Μαστροσαββάκη, για την εκδήλωση της Γιορτής Πορτοκαλιού της επομένης ημέρας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε σε εστιατόριο της περιοχής, όπου το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ