Φέτος για έβδομη συνεχή χρονιά, οργανώνεται η Πανελλήνια Εκστρατεία “Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει την εκστρατεία και καλεί όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να δηλώσουν συμμετοχή!
Το Let’s Do it Greece αποτελεί τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος. Με κεντρικό σύνθημα ‘’Γίνε η αλλαγή που περιμένεις’’ η πανελλαδική εκστρατεία ‘’Let’s do it Greece’’ είναι μια προσπάθεια η οποία ξεκίνησε από νέα παιδιά, μαθητές περιβαλλοντικής ομάδας σχολείου που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο και σήμερα έχει εξελιχθεί στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη δράση της Ελλάδας η οποία γίνεται την ίδια μέρα και την ίδια ώρα σε κάθε γωνιά της χώρας μας.
Στις 2 Απριλίου 2017, ημέρα διεξαγωγής της δράσης κατά τον προηγούμενο χρόνο, η δράση ξεπέρασε κάθε προσδοκία εθελοντισμού, με πάνω από 109.000 εθελοντές να συμμετέχουν σε πάνω από 1.450 σημεία δράσεων σε όλη την Ελλάδα.Το 1% του πληθυσμού φώναξε δυνατά ‘’Γίνε η αλλαγή που περιμένεις”. Το 10% των σχολείων της χώρας μας ήταν εκεί.
Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά Δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.
Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η φετινή θεματική είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι υποστηρικτής της εθελοντικής δράσης Lets Do it Greece που γίνεται κάθε χρόνο. Θέλοντας να κινητοποιήσουμε όλους τους Δήμους και τα σχολεία απευθύναμε πρόσκληση σε σχολεία, Δήμους, στους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα προκειμένου να τους κινητοποιήσουμε να λάβουν δράση. Παροτρύνουμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να κάνουν δράσεις περιβαλλοντικές μέσα στα σχολεία τους, πέρα από τις δράσεις που θα γίνουν εκτός σχολείων. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε αύξηση της συμμετοχής σε όλα τα νησιά. Θέλω επίσης να πω ότι σχεδιάζουμε και άλλες περιβαλλοντικές δράσεις στα νησιά», δήλωσε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος, κα Χαρούλα Γιασιράνη.
Άλλες δράσεις
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνδιοργανώνει την 22η Βαλκανική Μαθητική Ολυμπιάδα Νέων που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 19 με 24 Ιουνίου. «Για να πετύχουμε να φέρουμε την ολυμπιάδα στη Ρόδο, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ καιρό με το παράρτημα της ελληνικής μαθηματικής εταιρείας, στέλνοντας υποστηρικτικές επιστολές και εξασφαλίζοντας ένα μέρος των διαμονών των ομάδων που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό», είπε η κα Γιασιράνη.
Σημειώνεται ότι το 2018 έχει ανακηρυχθεί Έτος Μαθηματικών, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Και άλλες ελληνικές πόλεις, όπως η Θεσσαλονίκη, η Βέροια και τα Χανιά διεκδίκησαν τη συγκεκριμένη μεγάλη διεθνή διοργάνωση, η οποία συμπίπτει και με την συμπλήρωση των 100 χρόνων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2017 ο περιφερειάρχης κος Γιώργος Χατζημάρκος δεσμεύθηκε ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα στηρίξει οικονομικά το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το οποίο διεκδίκησε επιτυχώς την διεξαγωγή στη Ρόδο της 22ης Βαλκανικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νέων. Στην Ολυμπιάδα θα συμμετέχουν μαθητές από τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και χώρες της Ασίας.
Επίσης, η Ρόδος θα φιλοξενήσει στις 12-13 Μαΐου με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το πρώτο πανελλήνιο συνέδριο των φοιτητών/τριών των παιδαγωγικών τμημάτων “edutopia”. Πρόκειται για μία συνδιοργάνωση της ΠΝΑΙ με τη σχολή ανθρωπιστικών επιστημών και το έρευνας στη πρακτική και εφαρμοσμένη φιλοσοφία.

Τέλος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το συνέδριο που οργανώνει η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου και το Γερμανικό Κέντρο Μαστού. Πρόκειται για το πρώτο ελληνογερμανικό συνέδριο ογκοπλαστικής χειρουργικής του καρκίνου του μαστού που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ρόδος Παλλάς το διάστημα από 11 έως 13 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει ζωντανή μετάδοση από χειρουργικές αίθουσες όπου θα πραγματοποιούνται επεμβάσεις σε ασθενείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ