Ρεπορτάζ

Στη στέγαση 100 συμπολιτών προχωρεί ο Δήμος Ρόδου ενόψει της κακοκαιρίας

100 περίπου άστεγους συμπολίτες μας, όλοι Έλληνες υπήκοοι, ανακοίνωσε ότι θα ‘στεγάσει’ προσωρινά ο Δήμος Ρόδου. Η πρωτοβουλία ανήκει στον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος με απόφασή του, ζήτησε την παραχώρηση του κτηρίου του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ που βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για τις ανάγκες των αστέγων συμπολιτών μας, όπου θα τους παρέχεται και τροφή ενόψει της επιδείνωσης του καιρού από το κύμα ‘Μήδεια’.
Αυτό ανακοίνωσαν χτες σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιάννης Καμπούρης, με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας κα Τσαμπίκα Κιαχαγιά και τον διοικητή του ΓΝΡ κ. Γρηγόρη Ρουμάνη.
«Ο δήμαρχος Ρόδου κι εγώ προσωπικά, με την αρωγή του διοικητή του ΓΝΡ, τον οποίο ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκρισή του, μας παραχωρεί την δομή του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ στους Αγίους Αποστόλους. Αυτό έγινε με αφορμή την επικείμενη επιδείνωση του καιρού που αναμένεται να πλήξει και την περιοχή μας και με την ειδοποίηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας. Θα προηγηθούν όλα τα απαραίτητα τεστ πριν την εισαγωγή τους, για τον κορωνοϊό κ.λπ. ενώ ο χώρος έχει ήδη καθαριστεί και απολυμανθεί. Το κτήριο θα φυλάσσεται και από Δευτέρα έως Κυριακή θα είναι στην διάθεση των αστέγων. Πρόκειται για περίπου 100 άτομα ενώ θα αναλάβουμε και την μεταφορά τους στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Αποδεικνύεται γι ακόμη μια φορά ότι εάν υπάρχει διάθεση συνεργασίας, κάνουμε δράσεις επ’ ωφελεία των συμπολιτών μας», είπε ο κ. Καμπούρης.
Ο κ. Ρουμάνης υπογράμμισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το ΓΝΡ στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και με την άριστη συνεργασία που διαθέτει σε όλους τους τομείς με τον Δήμο Ρόδου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα που τέθηκε για την προστασία των αστέγων συμπολιτών μας, λόγω της επικείμενης επιδείνωσης του καιρού. Έτσι, παραχώρησε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ώστε οι άνθρωποι αυτοί να προφυλαχθούν και να περάσουν τις δύσκολες αυτές ημέρες. Ο σχεδιασμός είναι ευρύτερος και αφορά επίσης, θέματα υγιεινής και προστασίας. Αυτό αποτελεί μια προσπάθεια, μεγαλύτερη από μια ευκαιριακή λύση. Χαίρομαι για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και το ΓΝΡ θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε κοινωνική δράση και πρωτοβουλία».
Η αντιδήμαρχος κα Κιαχαγιά διαβεβαίωσε πως ο Δήμος Ρόδου έχει αναλάβει την καθαριότητα και την φύλαξη του κτηρίου:
«Η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, ανταποκρίθηκε άμεσα και προχωρήσαμε στον καθαρισμό και την προετοιμασία του χώρου. Είναι αναγκαίο να είναι οι χώροι καθαροί και λόγω της κατάστασης με την πανδημία. Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα…»
«Οι άστεγοι στο νησί της Ρόδου είναι περίπου 100 στον αριθμό αλλά οι περισσότεροι δεν επιθυμούν να απομακρυνθούν από τους χώρους όπου βρίσκονται. Καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε όσους επιθυμούν (δεν είναι κάτι υποχρεωτικό) να τους φιλοξενήσουμε ώστε να έχουν στέγη, φροντίδα, καθαριότητα και φύλαξη. Από εκεί κι έπειτα, θα εξετάσουμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για τους συνανθρώπους μας» δήλωσε ο κ. Καμπούρης.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους, όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθύνονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής.
Τηλέφωνο: 22410-44743 -758 -759

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου