Ρεπορτάζ

«Covid-free η Χάλκη -εν αναμονή των εμβολιασμών»

Κανένα κρούσμα δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στο νησί της Χάλκης, ενώ οι κάτοικοί του βρίσκονται εν αναμονή των εμβολιασμών.
Αυτό υπογράμμισε χτες, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χάλκης κ. Άγγελος Φραγκάκης, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εμβολιαστούν σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%!
«Όπως είναι γνωστό, η κατάσταση με τους περιορισμούς κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι ένα σύνηθες φαινόμενο για τα μικρά νησιά. Γι αυτό και το λοκντάουν, δεν άλλαξε πολύ την καθημερινότητά μας στην Χάλκη, βέβαια, οι καιρικές συνθήκες είναι που δυσχεραίνουν την επικοινωνία με την Ρόδο. Από επιδημιολογικής άποψης, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα στο νησί. Για τους εμβολιασμούς, περιμένουμε να ξεκινήσουν αυτή την εβδομάδα και στο νησί μας –αφού έχουν δηλωθεί τα ονόματα των ενδιαφερομένων. Ένα ποσοστό άνω του 70% των κατοίκων της Χάλκης, έχει δηλώσει ότι θέλει να εμβολιαστεί. Αυτό είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό νούμερο…», όπως τόνισε.
Ο κ. Φραγκάκης, είπε ακόμη ότι ο Δήμος Χάλκης έχει ορίσει έναν χώρο σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα ενώ το νέο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο είναι στελεχωμένο με μία αγροτική γιατρό και δύο νοσηλευτές έχοντας όλο το απαραίτητο υλικό και εξοπλισμό για να τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.
Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κάποια μηνύματα για την νέα τουριστική σεζόν, ο δήμαρχος Χάλκης δήλωσε: «Τα μηνύματα είναι θετικά. Οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού έχουν μια καλή εικόνα η οποία θα κρατήσει μέχρι και τον Οκτώβριο –όπως συνήθως γίνεται για το δικό μας νησί. Πέρσι, ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο. Ακόμη και αν έχουμε τα περσινά νούμερα σε επισκέπτες, θα είμαστε ικανοποιημένοι. Αλλά φέτος τα δεδομένα είναι διαφορετικά αφού υπάρχει και το εμβόλιο και σίγουρα περιμένουμε αύξηση στην επισκεψιμότητα. Σε όλο αυτό βοήθησε και η συγκοινωνία αφού ένα δρομολόγιο, συνέδεσε το νησί με την Κρήτη. Η Χάλκη, βασίζεται πολύ στους repeaters αλλά και στους Έλληνες…»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου