Τοπικές Ειδήσεις

Στα Δικαστήρια «πάει» ο Δήμος Ρόδου την εταιρεία “Μαρίνες Ρόδου ΑΕ.”

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμος Ρόδου προκειμένου να διεκδικήσει τα ανεξόφλητα μισθώματα από την εταιρεία ΜΑΡΙΝΕΣ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.. Το «πράσινο φως» δόθηκε χθες από την οικονομική επιτροπή του δήμου, που ενέκρινε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας, η οποία προτείνει την καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία.

Σύμφωνα πάντα με την εισήγηση, η εταιρεία οφείλει από το 2012/2013 έως σήμερα 1.748.368,34 Ευρώ, ποσό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια από ανεξόφλητα μισθώματα. Επίσης, προτείνεται από τη νομική υπηρεσία η κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης ύψους 262.575.00 ευρώ. Για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων, οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Ρόδου προτείνουν την επιβολή «κατάσχεσης εις χείρας τραπεζικών ιδρυμάτων ως τρίτων».
Ειδικότερα, η επιστολή της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρόδου προς την Οικονομική Επιτροπή (κοινοποιήθηκε στο γραφείο δημάρχου, στο γραφείο ακίνητης περιουσίας και στο τμήμα ταμείου) έχει ως εξής:
Με το παραπάνω σχετικό έγγραφο το τμήμα Ταμείου της διεύθυνσης της Ο.Υ. μας γνωστοποιεί τις ανερχόμενες στο ποσό των 1.748.368,34 Ε. οφειλές μισθωμάτων ετών 2012/2013 έως σήμερα της μισθώτριας Α.Ε. με την επωνυμία «Μαρίνες Ρόδου Α.Ε.» και ζητά τις ενέργειες για την απόδοση του μισθίου και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης της σύμβασης (υπαριθμ. 714387/12-9-2006 εγγυητική EFG AE ποσού 262.575.00 Ε.).
Επειδή κατά την άποψή μας απαιτείται είτε η άσκηση καταγγελίας της σύμβασης με το άρθρο 597ΑΚ με αγωγή απόδοσης του μισθίου, είτε η όχληση και ακολούθως έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου, και παράλληλα η εξώδικη δήλωση κατάπτωσης της εγγυητικής, για τις ενέργειές μας αυτές όμως χρειάζεται απόφασή σας. Παρακαλούμε για την απαραίτητη νομιμοποίησή μας για τη λήψη σχετικής απόφασης, με την οποία να αποφασίζεται η άσκηση των παραπάνω ειδικών ενεργειών, αναγράφοντας ότι ελήφθη υπόψιν η γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου αρ.72 παρ.1 εδ. ιγ και παρ. 2 Ν.3852/2010).
Για τη διεκδίκηση των μισθωμάτων, θεωρούμε συντομότερη τη διαδικασία επιβολής κατάσχεσης από την Ο.Υ. εις χείρας τραπεζικών ιδρυμάτων ως τρίτων.
Παρακαλούμε για την απόφασή σας».
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του δήμου Ρόδου, κ. Σάββας Διακοσταματίου δήλωσε τα εξής: «Ως οικονομική επιτροπή εξουσιοδοτούμε τη νομική μας υπηρεσία να αναλάβει όλα τα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ο δήμος Ρόδου. Εν ολίγοις έχουμε δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία να εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου μας. Η ΜΑΡΙΝΕΣ Ρόδου Α.Ε. είχε ενταχθεί στη ρύθμιση των οφειλών δύο φορές, δεν την τήρησε και συνεπώς απεντάχθηκε από το μέτρο. Για τα υπόλοιπα θα αποφανθεί η νομική μας υπηρεσία».
Η Ροδιακή Έπαυλη
Η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου ενέκρινε το αποτέλεσμα της κλήρωσης για το έργο της αποκατάστασης της Ροδιακής Έπαυλης και τη συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού. Όπως δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου, ξεκινά άμεσα η διαδικασία για τον διαγωνισμό της συντήρησης αυτού του εμβληματικού κτηρίου. Σημειώνεται ότι η Ροδιακή Έπαυλη (που παραχωρήθηκε στο Δήμο Ρόδου) εντάχθηκε στο Ειδικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ.

Λάμπες Led σε
δημοτικά σχολεία
Μετά την έγκριση για την αντικατάσταση του φωτισμού με λαμπτήρες Led, ο δήμος Ρόδου προχωρά στη Β’ φάση του σχεδιασμού. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε χθες την διαγωνιστική διαδικασία και τους όρους διακήρυξης επιτροπής του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια συστημάτων Led με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και βελτίωση του φωτισμού σε εργαστήρια και αίθουσες κτηρίων δημοτικών σχολείων της δημοτικής ενότητας Ρόδου. «Ο δήμος Ρόδου προσπαθεί συντονισμένα να επιτύχει καλύτερες συνθήκες φωτισμού και την εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας για όλο το νησί αλλά και για τα κτήρια», είπε ο κ. Διακοσταματίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου