Κυκλοφοριακό χάος προκλήθηκε χθες το πρωί στο κέντρο της πόλης, όταν συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του δήμου Ρόδου τοποθέτησαν καγκελάκια στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου η οποία πεζοδρομήθηκε από το ύψος της Eurobank έως την Πλατεία Κύπρου.
Οι οδηγοί αιφνιδιάστηκαν, όταν διαπίστωσαν, εισερχόμενοι στην Εθνάρχου Μακαρίου ότι η διέλευση προς την Πλατεία Κύπρου δεν ήταν εφικτή, και προσπάθησαν να βρουν διέξοδο μέσω της Πλωτάρχου Πλέσσα, που είχε «φρακάρει» από οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα πάνω στο δρόμο! Τις διαδικασίες πεζοδρόμησης επέβλεπε ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος ενημέρωνε τους πολίτες για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Πάντως η απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στις πεζοδρομήσεις οδών στο κέντρο της πόλης, σε μία περίοδο που οι θέσεις στάθμευσης σπανίζουν, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, που κάνουν λόγο για μεγάλη αστοχία. Η στάθμευση στην πλατεία δημαρχείου είναι αδύνατη καθώς εκεί λειτουργεί το χριστουγεννιάτικο χωριό με τα καραμελόσπιτα και το παγοδρόμιο, ενώ με την πεζοδρόμηση της Εθνάρχου Μακαρίου έχουν χαθεί τουλάχιστον 30 θέσεις!
Το «κυνήγι» για ένα ελεύθερο χώρο στάθμευσης στο κέντρο της πόλης γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο. Και ενώ στόχος της δημοτικής αρχής είναι να καταστεί το εμπορικό κέντρο της πόλης πιο φιλόξενο και λειτουργικό μάλλον καθίσταται μη προσβάσιμο, αφού δεν έχει αντιμετωπιστεί πρώτα το πρόβλημα του πάρκινγκ.
Μπορεί βέβαια οι πολίτες να αγανακτούν και να δυσαρεστούνται, αρκετοί επιχειρηματίες και καταστηματάρχες βλέπουν ωστόσο θετικά το μέτρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής» τουλάχιστον τρεις επιχειρήσεις (ακόμη και αυτές που βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο Cairo με θέα στην Εθνάρχου Μακαρίου) έχουν ήδη υποβάλει στο δήμο Ρόδου αίτηση κατάληψης κοινοχρήστων χώρων προκειμένου να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα!
Στο μεταξύ, σήμερα Σάββατο θα συνεχιστούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης από τα συνεργεία του δήμου Ρόδου. Συγκεκριμένα, θα αλλάξει η κατεύθυνση της οδού Τάρπον Σπρινγκς από την Παπάγου προς την Πλατεία Κύπρου. Επίσης θα μονοδρομηθεί τμήμα της οδού Ακροπόλεως από τη συμβολής της με τη Βορείου Ηπείρου και την Ανώνυμη οδό (εκκλησάκι Αγίου Νικολάου) ως τον υφιστάμενο κυκλικό κόμβο επί της οδού Ακροπόλεως με την αυτή κατεύθυνση.
Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ρόδου, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης περιλαμβάνουν την αμφίδρομη κίνηση της οδού Γ. Παπανικολάου σε όλο το μήκος της καθώς και την αλλαγή κατεύθυνσης της οδού Καστελλορίζου από την οδό Κω προς της Πλατεία Χαρίτου με αυτή την κατεύθυνση και τη μονοδρόμηση της οδού Λέρου με κατεύθυνση από Πλατεία Γ. Χαρίτου προς την οδό Γ. Παπανικολάου καθώς επίσης την αμφιδρόμηση της οδού Γ. Παπανικολάου που επιφέρει την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης εκατέρωθεν της οδού από τη συμβολή της με την Ακτή Καλύμνου έως την Ηρώων Πολυτεχνείου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ