Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης τα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Δημαρχείου. Ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος έκανε τη φωταγώγηση του δέντρου, θέλοντας να στείλει «μήνυμα γιορτής και αισιοδοξίας», ενώ το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα Vegas χάρισε ξεχωριστό παλμό. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις, έχοντας προφανώς την ανάγκη να μπει στο κλίμα των Χριστουγέννων.
«Από την πλατεία του Δημαρχείου, από την καρδιά της πόλης μας, στέλνουμε ένα μήνυμα αγάπης, ένα μήνυμα χαράς κι ελπίδας σε όλους τους συμπολίτες μας. Φροντίσαμε σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας να έχουμε μεγάλα και μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα για να σκορπήσουμε παντού αυτό το φως της αισιοδοξίας. Φροντίσαμε να έχουμε κάποιο στολισμό σε κάθε χωριό μας. Θα είμαστε πάλι εδώ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουμε όλοι μαζί», δήλωσε ο δήμαρχος δίνοντας το σύνθημα της αντίστροφης μέτρησης για τη φωταγώγηση, η οποία συνοδευόταν και από τη ρίψη πυροτεχνημάτων.
Σημειώνεται ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που «κοσμεί» την πλατεία Δημαρχείου είναι καινούριο. Πρόκειται για μία αφαιρετική κατασκευή ύψους 12 μέτρων, μία δέσμη φωτοσωλήνων με ένα άστρο στην κορυφή που παραπέμπει σε δέντρο (το παλιό έχει τοποθετηθεί στην πλατεία Κύπρου). Όταν δεν είναι αναμμένο περνά εντελώς απαρατήρητο. Αυτή η κατασκευή είναι ένα από τα νέα αποκτήματα του Δήμου Ρόδου που φροντίζει κάθε χρόνο να ανανεώνει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ, κ. Στέφανο Κυριαζή.
«Η εκδήλωση της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν φαντασμαγορική. Η ατμόσφαιρα ήταν άκρως εορταστική με τον κόσμο να διασκεδάζει και να ευχαριστιέται πολύ τις εκδηλώσεις. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την εορταστική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Έχουμε προμηθευτεί κάποια νέα στολίδια που έχουμε τοποθετήσει και εξακολουθούμε να τοποθετούμε στις συνοικίες και στα χωριά», δήλωσε ο κ. Κυριαζής στη «δημοκρατική».
Πάντως στο κέντρο της πόλης δεν είναι ευδιάκριτη η ανανέωση του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου. Μόνο σε ορισμένες συνοικίες υπάρχουν κάποιες κωνικές κατασκευές με φωτάκια στη λογική του κεντρικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, που μάταια προσπαθούν να χαρίσουν αυτή την εορταστική νότα που θέλει να διαδώσει παντού η δημοτική αρχή.
Ο κ. Κυριαζής επισημαίνει ότι όλο αυτό το χωριό στήθηκε με μηδενικά έξοδα για το Δήμο Ρόδου. Όλη την ευθύνη για το στήσιμο και την επίβλεψη του χριστουγεννιάτικου χωριού την έχει αναλάβει εργολάβος, ο οποίος αναδείχθηκε από διαγωνισμό που έγινε τον Οκτώβριο. Ο διαγωνισμός, σύμφωνα με τον κ. Κυριαζή, δεν προέβλεπε κανένα οικονομικό αντίτιμο και συνεπώς ο Δήμος Ρόδου δεν θα εισπράξει χρήματα από την εκμετάλλευση των χριστουγεννιάτικων σπιτιών κλπ. Πολλοί είναι πάντως αυτοί οι οποίο διαφωνούν με τη λογική του στησίματος της χριστουγεννιάτικης πλατείας δημαρχείου, κάνοντας λόγο για ένα λούνα παρκ, όπως αυτά που υπάρχουν στα πανηγύρια, πασπαλισμένο με μία αναπαίσθητη δόση χριστουγεννιάτικου γκλίτερ.
Όπως και να έχει, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου δεν λείπει το παγοδρόμιο για μία ακόμη χρονιά, θα πραγματοποιηθούν φέτος όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, αφού δεν θα λειτουργήσουν (δυστυχώς) οι Πηγές Καλλιθέας. Λόγω της εργολαβίας για την αποκατάσταση του μνημείου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν ήταν αυτή τη φορά δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις εκεί.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ