ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιτσιόρλας: Η αναβάθμιση των αεροδρομίων θα λειτουργήσει υπέρ της ελληνικής οικονομίας

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δ.Σ. ΤΑΙΠΕΔ

«Πιστεύω ότι με τη συμ­φω­νία, που ολο­κλη­ρώ­θηκε χθες, θα έχουμε μία ανα­βάθ­μιση των περι­φε­ρεια­κών αερο­δρο­μίων της χώρας, τέτοια που θα εξυ­πη­ρε­τή­σει πολύ καλύ­τερα τους στόχους ανά­πτυ­ξης του ελλη­νι­κού του­ρι­σμού», δήλωσε στο “Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM” o πρό­ε­δρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέρ­γιος Πιτσιόρ­λας, σχετικά με την υπο­γραφή της σύμ­βα­σης παρα­χώ­ρη­σης της εκμε­τάλ­λευ­σης των 14 περι­φε­ρεια­κών αερο­δρο­μίων της χώρας στην κοι­νο­πρα­ξία Fraport-Slentel.

Μιλώ­ντας στην εκπομπή “Καθη­με­ρινά” με τον Χρήστο Μάτη, ο κ. Πιτσιόρ­λας τόνισε: “Τα περι­φε­ρειακά μας αερο­δρό­μια είναι σε κακή κατά­σταση, δεν δικαιο­λο­γεί­ται αυτή η κατά­σταση, καθώς υπο­δε­χό­μα­στε εκα­τομ­μύ­ρια του­ρί­στες κάθε χρόνο και η εικόνα που δημιουρ­γούν τα αερο­δρό­μια δεν είναι καθόλου θετική, επο­μέ­νως η ανα­βάθ­μισή τους θα λει­τουρ­γή­σει θετικά υπέρ της χώρας, υπέρ της ελλη­νι­κής οικο­νο­μίας, υπέρ του ελλη­νι­κού λαού”.

“Χρεια­ζό­μα­στε μία εμπει­ρία μεγάλη στο management των αερο­δρο­μίων και αυτό πρέπει να το αξιο­ποι­ή­σουμε” σημεί­ωσε ο πρό­ε­δρος του ΤΑΙΠΕΔ, εκφρά­ζο­ντας την άποψη ότι τα ελλείμ­ματα στον τρόπο δια­χεί­ρι­σης αφορούν γενι­κό­τερα το ελλη­νικό δημόσιο και γι’ αυτό θα “πρέπει να υπάρ­ξουν ανα­διαρ­θρώ­σεις παντού, η ελλη­νική οικο­νο­μία έχει ανάγκη ριζικών ανα­διαρ­θρώ­σεων και η δια­δι­κα­σία των ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεων, με σωστό τρόπο βεβαίως, είναι μία δια­δι­κα­σία, που συμ­βάλ­λει τα μέγιστα σ’ αυτή την ιστορία”.

Διευ­κρί­νισε, ωστόσο, ότι “πρέπει να υπάρχει μία ποι­κι­λία μορφών”, επι­κα­λού­με­νος και το “πολύ πετυ­χη­μένο παρά­δειγμα στο Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος, ένα εξαι­ρε­τικό αερο­δρό­μιο, που λει­τουρ­γεί πάρα πολύ καλά, έχει πολύ καλές απο­δό­σεις”.

Σε ό,τι αφορά την ιδιω­τι­κο­ποί­ηση του λιμα­νιού της Θεσ­σα­λο­νί­κης ο κ. Πιτσιόρ­λας επι­σή­μανε ότι “βρήκαμε έναν δρο­μο­λο­γη­μένο δια­γω­νι­σμό, που αφορά τη μετα­βί­βαση της πλειο­ψη­φίας των μετοχών και κάναμε μία αλλαγή, όπως και στον Πειραιά, είπαμε ότι ναι μεν ότι θα μετα­βι­βά­σουμε το 67% των μετοχών, όμως θα το κάνουμε σε δύο φάσεις προ­κει­μέ­νου να υπο­χρε­ώ­σουμε τους επεν­δυ­τές και να έχουμε μία εγγύηση στα χέρια μας ότι θα υλο­ποι­ή­σουν ένα μεγάλο πρό­γραμμα επεν­δύ­σεων”.

Ο πρό­ε­δρος του ΤΑΙΠΕΔ γνω­στο­ποί­ησε ότι “τον Απρίλιο είναι ο σχε­δια­σμός μας να έχουμε τις προ­σφο­ρές για το λιμάνι της Θεσ­σα­λο­νί­κης, για την τελική φάση του δια­γω­νι­σμού”, προ­σθέ­το­ντας ότι “έχουμε οκτώ υπο­ψη­φί­ους από όλον τον κόσμο, πολύ μεγάλες εται­ρείες και αυτό δείχνει την τερά­στια σημασία που έχει το λιμάνι”.

Εξέ­φρασε δε την ικα­νο­ποί­ησή του για το θετικό, όπως το χαρα­κτή­ρισε, κλίμα μεταξύ των φορέων της πόλης “υπό την προ­ϋ­πό­θεση ότι θα γίνουν σοβαρές επεν­δύ­σεις”.

Σχετικά με τη δια­τύ­πωση αντιρ­ρή­σεων στα σχέδια για το λιμάνι της Θεσ­σα­λο­νί­κης από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πιτσιόρ­λας είπε ότι “είναι λογικό να υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τι­κές απόψεις σε έναν χώρο όπως τον δικό μας και για θέματα τόσο μεγάλα, όμως από την άλλη έχουμε και μία ανάγκη να γίνουν μεγάλες τομές στην ελλη­νική κοι­νω­νία”. Επι­σή­μανε δε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ στο προ­ε­κλο­γικό του πρό­γραμμα έχει συμπε­ρι­λά­βει αυτές τις ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σεις, αυτό το πρό­γραμμα το έθεσε υπόψη του ελλη­νι­κού λαού, έχει εγκρι­θεί από τον ελλη­νικό λαό και η κυβέρ­νηση εννοεί να το υλο­ποι­ή­σει”.

Ερω­τη­θείς σχετικά με τα σχέδια της κυβέρ­νη­σης για την ΕΥΑΘ, είπε ότι “έχει υπάρξει επιλογή ότι στα θέματα των δικτύων ύδρευ­σης το δημόσιο θα δια­τη­ρή­σει τον έλεγχο της πλειο­ψη­φίας των εται­ρειών”.

enikonomia.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.