ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απογοήτευση κι οργή με το σκηνικό της επίσκεψης Τσίπρα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
μετανάστες

Φωνή δια­μαρ­τυ­ρίας για την επι­κεί­μενη επί­σκεψη του πρω­θυ­πουρ­γού κ. Αλέξη Τσίπρα στη Χίο, υψώνει η Ομο­σπον­δία Επαγ­γελ­μα­τιών, Βιο­τε­χνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕ) Χίου.

Σε ανα­κοί­νωσή της τονίζει ότι «αισθα­νό­μα­στε απο­γο­ή­τευση και οργή για το “σκηνικό” που επι­χει­ρεί να στήσει η κυβέρ­νηση με την επι­κεί­μενη επί­σκεψη του Πρω­θυ­πουρ­γού με αφορμή το προ­σφυ­γικό.

Μας είναι αδύ­να­τον να παρα­μεί­νουμε απαθείς όταν ο συστη­μα­τικά απών από τα προ­βλή­ματα των νησιω­τών κ. Τσίπρας φώναζε ανε­ρυ­θρί­α­στα παρών στην αύξηση του ΦΠΑ για το νησί μας, κατα­δι­κά­ζο­ντάς μας σε μαρασμό την ίδια στιγμή που το του­ρι­στικό εισό­δημα απο­δε­κα­τι­ζό­ταν.

Μας είναι αδύνατο να παρα­κο­λου­θούμε στη­μέ­νες παρα­στά­σεις εμπρός στο hot spot της ΒΙΑΛ για χάριν των φωτο­γρά­φων, ενώ γνω­ρί­ζουμε ότι το συγκε­κρι­μένο κτίριο είναι σε αυτή τη φάση εντελώς ακα­τάλ­ληλο να υπο­δε­χθεί ανθρώ­πους».

Απευ­θυ­νό­μενη στον πρω­θυ­πουργό η ΟΕΒΕ κι αφού επι­ση­μαί­νει τον σημα­ντικό ρόλο των πολιτών και των εθε­λο­ντών στην δια­χεί­ριση του προ­σφυ­γι­κού, «δεδο­μέ­νου ότι η κρατική μέριμνα ήταν τραγικά απούσα», τον καλεί: «στα­μα­τή­στε να κυβερ­νάτε μέσω των “στη­μέ­νων εικόνων” και της κατευ­θυ­νό­με­νης πλη­ρο­φό­ρη­σης και στα­θείτε δίπλα στο δοκι­μα­ζό­μενο νησιώτη, ώστε να κατα­φέ­ρει να μείνει στον τόπο του και να μην ανα­γκα­σθεί να ξενι­τευ­τεί».

thetoc.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.