Ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε δημοσιογράφος, κάτοικος Ρόδου, κατά εκπροσώπου του παραρτήματος Ρόδου μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, που στηρίζει τις θέσεις του Αρτέμιου Σώρρα.
Η οργάνωση ευαγγελίζεται την «σωτηρία της χώρας» από τα πλήγματα της οικονομικής κρίσης, η οποία δύναται να τελεστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω «ομολόγων του αμερικάνικου δημοσίου» ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που έχει στην κατοχή του ο Αρτέμιος Σώρρας.
Ο δημοσιογράφος διατείνεται ότι άρχισε να ερευνά το θέμα τα τελευταία 4 χρόνια και ισχυρίζεται ότι μετά από επικοινωνία του με την Παγκόσμια Τράπεζα (WorldBank) και με το Υπουργείο Οικονομικών της Αμερικής (US Treasury), διαπίστωσε πως τα ομόλογα τα οποία ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο Αρτέμης Σώρρας, είναι πλαστά.
Το ίδιο, όπως υποστηρίζει, ισχύει και για τα δήθεν 300 και πλέον τρισεκατομμύρια, που αποδίδονται στα «Παγκόσμια Καταπιστεύματα», στα οποία ισχυρίζεται ότι έχει πρόσβαση ο ηγέτης της οργάνωσης.
Σύμφωνα με την έρευνά του, στόχος είναι η δημιουργία μιας οργάνωσης, στην οποία προσπαθούν να εντάξουν ευκολόπιστους, στους οποίους υπόσχονται ότι θα τους σώσουν.
Η έρευνά του, όπως υποστηρίζει, έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου, κυρίως στη σελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου (mignatiou.com), αλλά και σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στο Mega Κύπρου και σε ειδικό ντοκιμαντέρ του Zougla.gr («το ντοκιμαντέρ του zougla.gr για την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα και τα 600 δις»), ενώ έχει υποβληθεί και στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει εκδώσει ανακοίνωση στην οποία περιγράφει την υπόθεση με τη λέξη «απάτη».
Με αφορμή τα όσα δήλωνε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, δέχτηκε, όπως υποστηρίζει, επιθέσεις με αναφορές στο φιλικό και οικογενειακό του περιβάλλον με χαρακτηριστική ένταση, απειλητικό, χυδαίο και εξυβριστικό χαρακτήρα.
Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι ο τοπικός εκπρόσωπος της οργάνωσης προσβάλλει βάναυσα την τιμή, την υπόληψη, την ψυχική υγεία και την προσωπικότητά του με κάθε δυνατό τρόπο, σε εκατοντάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου και σε δημόσια προσβάσιμες σελίδες του δικτυακού τόπου Facebook.
Διατείνεται ότι ο μηνυόμενος όχι μόνο αναρτά τις δυσφημιστικές αναρτήσεις σε πραγματικά εκατοντάδες σελίδες, που διαχειρίζονται τα μέλη της πανελλαδικής οργάνωσης στην οποία συμμετέχει, αλλά διασπείρει το δυσφημιστικό και ψευδές υλικό σε εκατοντάδες άσχετες σελίδες, που αφορούν εκείνον, τη Ρόδο, αλλά και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα, σελίδες στις οποίες έχουν πρόσβαση μέλη της οικογένειάς του, φίλοι, συμφοιτητές του από το πανεπιστήμιο, οι οποίοι τον γνωρίζουν από την ενασχόλησή του και με την Ιατρική επιστήμη, αλλά και συγγενείς του.

3 σχόλια στο Στον εισαγγελέα προσέφυγε δημοσιογράφος κάτοικος Ρόδου κατά εκπροσώπου του Αρτέμη Σώρρα

  1. Avatar Ο/Η ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΦΕΙΡΟΥΔΗΣ λέει:

    ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ , ΑΛΛΟΙ ΟΤΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΑΔΑΜ. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. ΟΙ ΖΟΥΡΛΟΜΑΝΔΥΕΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 180 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ….

  2. Avatar Ο/Η Aris Tsioukanis λέει:

    Μόνο εάν επέμβει η δικαιοσύνη με ζουρλομανδύες και τους πάει σε κανένα ψυχιατρείο μπορεί να γλιτώσει ο δημοσιογράφος και ο κάθε ένας που εμπιστεύεται χρήματα στην ομάδα που πιστεύει πως προήλθε από τα άστρα. Και αυτό είναι η πιο ήπια μορφή σχιζοφρένειας σε σύγκριση με τα υπόλοιπα που ισχυρίζονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ