ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ: Ενημέρωση για την οδική ασφάλεια στα στρατόπεδα της Ρόδου

news room 3 λεπτά ανάγνωση
2

H ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, σε συνερ­γα­σία με τον Στρα­τηγό Διοι­κητή της 95 ΑΔΤΕ κ. Στεφανή Αλκι­βιάδη και τον Διευ­θυ­ντή του γρα­φείου ΓΥΑ κ. Καρα­λάζο Νικόλαο διορ­γά­νω­σαν ενη­με­ρώ­σεις για την Οδική Ασφά­λεια στα στρα­τό­πεδα Καλα­μώνα, Γεν­να­δίου και Αφάντου

Στο πλαίσιο αυτό διορ­γα­νώ­θηκε η ενη­μέ­ρωση από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, μέσω δια­λέ­ξεων όσο και μέσω βιω­μα­τι­κών δρα­στη­ριο­τή­των ώστε να επι­τευ­χθεί η απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τερη δυνατή ενη­μέ­ρωση.

Η εκδή­λωση συντο­νί­στηκε και πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε με μεγάλη επι­τυ­χία από το Δ/ντή του γρα­φείου ΓΥΑ κ. Καρα­λάζο Νικόλαο, ο οποίος με ενθου­σια­σμό και ουσια­στικό ενδια­φέ­ρον κατέ­βαλλε κάθε προ­σπά­θεια, ώστε κανένας από να μη λείψει από την ενη­μέ­ρωση.

Η συμ­με­τοχή όλων δεν θα είχε τα επι­θυ­μητά απο­τε­λέ­σματα χωρίς την πολύ­τιμη συνει­σφορά των Διοι­κη­τών των στρα­το­πέ­δων , οι οποίοι βοή­θη­σαν σε όλη τη διάρ­κεια της εκδή­λω­σης και της προ­ε­τοι­μα­σίας ώστε να μεγι­στο­ποι­η­θούν τα οφέλη από την οργά­νωση της εκδή­λω­σης, που συσπεί­ρωσε όλους τους Αξιω­μα­τι­κούς Υπα­ξιω­μα­τι­κούς και οπλίτες των στρα­το­πέ­δων.

Στο χώρο των στρα­το­πέ­δων , πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε και η βιω­μα­τική εκπαί­δευση οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ, με τη χρήση των γυαλιών προ­σο­μοί­ω­σης μέθης και απο­τέ­λε­σαν μεταξύ άλλων τα αντι­κεί­μενα της ενη­μέ­ρω­σης της βιω­μα­τι­κής εκπαί­δευ­σης.

Την παρου­σί­αση παρα­κο­λού­θη­σαν 435 άτομα, Αξιω­μα­τι­κοί, Υπα­ξιω­μα­τι­κοί και οπλίτες ενώ τη διορ­γά­νωση τίμησαν με την παρου­σία τους ο Διοι­κη­τής της 95 ΑΔΤΕ Στρα­τη­γός Κ. Στε­φα­νής Αλκι­βιά­δης, ο Διοι­κη­τι­κής Συνταγ­μα­τάρ­χης Κ. Τρια­ντά­φυλ­λος Θεο­δό­σιος στρα­τό­πεδο Καλα­μώνα, ο Διοι­κη­τής Αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Κ. Αλε­ξαν­δρής Κων/νος στρα­τό­πεδο Γεν­να­δίου , ο Διοι­κη­τής Αντι­συ­νταγ­μα­τάρ­χης Πελέκης Αλέξιος στρα­τό­πεδο Αφάντου και ο Δ/ντής του ΓΥΑ κ. Καρα­λά­ζος Νικό­λαος

Στο περι­θώ­ριο της ενη­μέ­ρω­σης ,ανα­κοι­νώ­θηκε από τον Διοι­κητή της 95 ΑΔΤΕ Στρα­τηγό κ. Στεφανή Αλκι­βιάδη, ότι οι ενη­με­ρώ­σεις θα συνε­χι­στούν με στόχο τη δυνα­τό­τητα να απο­κτή­σουν σημα­ντι­κές γνώσεις πάνω στο καίριο ζήτημα της σωστής κυκλο­φο­ρια­κής αγωγής και της οδικής ασφά­λειας ,προ­κει­μέ­νου να ενη­με­ρω­θούν με βιω­μα­τικό τρόπο για την πρόληψη και μείωση των τρο­χαίων συμ­βά­ντων.

Προ­σφέρ­θη­καν από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πέντε (5) κράνη σε οπλίτες, κατόπιν υπό­δει­ξης των Διοι­κη­τών των στρα­το­πέ­δων στα πλαίσια της καμπά­νιας ενη­μέ­ρω­σης για την σπου­δαιό­τητα της χρήσης του κράνους, χορηγός ΒΑΚΑΡ Α.Ε και μοι­ρά­στη­καν αλκο­τέστ μιας χρήσης χορηγός ΣΥΦΑΚ.

Ο Διοι­κη­τής της 95 ΑΔΤΕ Στρα­τη­γός κ. Στε­φα­νής Αλκι­βιά­δης μεταξύ άλλων ανέ­δειξε τη σημασία και τους στόχους του έργου της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, επι­ση­μαί­νο­ντας τους πολλούς κιν­δύ­νους, που «κρύ­βο­νται» σε κάθε σημείο των ελλη­νι­κών δρόμων, κυρίως εξαι­τίας των παρα­βα­τι­κών συμπε­ρι­φο­ρών από τους οδηγούς, τονί­ζο­ντας τη σημασία της ασφα­λούς οδή­γη­σης.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, πιστεύει ότι για την επί­τευξη των απο­τε­λε­σμά­των για τη μείωση των τρο­χαίων δυστυ­χη­μά­των, απαι­τεί­ται η ευαι­σθη­το­ποί­ηση των πολιτών σε σχέση με την αλλαγή οδη­γι­κής συμπε­ρι­φο­ράς, που θα βοη­θή­σει να απαλ­λα­γούμε από την ιδιό­τητα της Ευρω­παϊ­κής χώρας με το μεγα­λύ­τερο αριθμό νεκρών στην Ε.Ε.

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ανα­ρω­τιέ­ται, τι κι αν τα τροχαία απο­τε­λούν εδώ και χρόνια την πρώτη αιτία θανάτου της νεο­λαίας, τι και αν θρη­νή­σαμε τόσες ανθρώ­πι­νες ζωές στη πόλη μας τούτο το καλο­καίρι που ασυ­νεί­δητα και υπο­συ­νεί­δητα απο­δε­χό­μα­στε τον απο­δε­κα­τι­σμό μας…. εικόνες και σκέψεις που θα έπρεπε να μας συγκλο­νί­ζουν… όλους…

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνε­χί­σει την προ­σπά­θεια ενη­μέ­ρω­σης, ακο­λου­θώ­ντας πρα­κτι­κές από τους αντί­στοι­χους οργα­νι­σμούς της Ε.Ε και όχι μόνο, των οποίων είμαστε μέλη, προ­σπα­θώ­ντας να επι­ση­μά­νει την σοβα­ρό­τητα του θέματος, με στόχο να στα­μα­τή­σουμε να θρη­νούμε ανθρώ­πι­νες ζωές που χάνο­νται στην άσφαλτο τραγικά και να ανα­λο­γι­στούμε τις ευθύνες μας ως πολι­τεία, ως κράτος, ως φορείς, ως πολίτες….

Τίποτα δεν είναι ανώτερο από την ανθρώ­πινη ζωή. Κανείς δεν έχει δικαί­ωμα να την αφαιρεί ή να την κατα­στρέ­φει. Ας λάβουμε υπόψη ότι οι δρόμοι φτιά­χτη­καν για να ενώνουν τους ανθρώ­πους και όχι οι ίδιοι οι δρόμοι να τιμω­ρούν με θάνατο τον χρήστη σε μια λάθος συμπε­ρι­φορά του σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.