Ειδήσεις

Πτωχεύσεων συνέχεια : Ανακοίνωση χρεοκοπίας και για τον VERSA της Αγίας Πετρούπολης

Μετά το Solvex της Αγίας Πετρούπολης, χρεωκόπησε πριν από λίγο και ο τελευταίος tour operator της μεγάλης αυτής ρωσικής πόλης.
Συγκεκριμένα, “κατέβασε ρολά”, με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, ο t.o. VERSA, ενώ και ο Σύνδεσμος των Tour Operators της Ρωσίας ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την θλιβερή είδηση.
Το Versa, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτιμάται ότι έχει αυτή τη στιγμή περί τους 9.000 πελάτες στο εξωτερικό, με τους περισσότερους να βρίσκονται στην Ελλάδα και Ισπανία, 2.000 στην Τουρκία, 900 στην Κύπρο και 800 Τυνησία, Ιταλία, Βουλγαρία, Κροατία και Μαυροβούνιο. Στην Ελλάδα συνεργαζόταν με τα πρακτορεία Millenium, Ambotis και Beleon.
Ευτυχώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, δεν υπάρχουν σημαντικές οφειλές σε ελληνικά ξενοδοχεία, ούτε σημαντικός αριθμός Ρώσων τουριστών στη χώρα, ενώ το πρόγραμμα του VERSA στην Ελλάδα ήταν σε ετήσια βάση περίπου 10.000 άτομα, σε Κρήτη και Ρόδο.
Το συνολικό ποσό της οικονομικής ασφάλειας της εταιρείας ανέρχεται σε 210 εκατομμύρια ρούβλια.
Σύμφωνα με το ενιαίο μητρώο των τουριστικών πρακτόρων, σχετικά με τα αποτελέσματα του 2013 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ήταν 75 δισεκατομμύρια ρούβλια, ενώ την Παρασκευή που γράφαμε για άμεση χρεοκοπία “περιφερειακού tour operator, έγινε προσπάθεια να κρατηθεί στη ζωή…
Στο πλαίσιο αυτό συγκεντρώθηκαν υπογραφές και εστάλη σχετική επιστολή στον επικεφαλής του Rostourism Oleg Safonov με το αίτημα να σώσει τον ταξιδιωτικό πράκτορα. Σύμφωνα με τους συντάκτες της επιστολής κατά τον τελευταίο μήνα έγινε μια προγραμματισμένη προσπάθεια εξόντωσης των τουριστικών πρακτόρων της Αγίας Πετρούπολης.

Η επιστολή υπεγράφη από περισσότερους από 6.000 ανθρώπους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το πρακτορείο λειτουργούσε από το 1999.

money and tourism/ tornosnews

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου