Τοπικές Ειδήσεις

Περαιώνεται η δικογραφία για την εγκληματική οργάνωση τηλεφωνικών απατών

Με την κατάθεση ενός ημεδαπού, που διαμένει στην Μεγάλη Βρετανία, θα περαιωθεί αύριο Παρασκευή, η δικογραφία της εγκληματικής οργάνωσης, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων ηλικιωμένων πολιτών στη Ρόδο.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» στην υπόθεση έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, ένας 57χρονος ημεδαπός και έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της, μια 50χρονη Βουλγάρα, ενώ συγκατηγορούμενή τους είναι και η 23χρονη κόρη της, που διαμένει στη Βουλγαρία και δεν έχει συλληφθεί.

Η 50χρονη Βουλγάρα και ο 57χρονος ημεδαπός, κάτοικος Αφάντου, κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση κατά συναυτουργια με περιουσιακή ζημία άνω των 120.000 ευρώ από κοινού.
Όπως προέκυψε τα αρχηγικά στελέχη της σπείρας είναι άγνωστα μέχρι στιγμής και έχουν έδρα το εξωτερικό, τα στοιχεία των οποίων όμως δεν κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν, οι οποίοι σχεδόν σε καθημερινή βάση, χρησιμοποιώντας διάφορες τηλεφωνικές συνδέσεις οι οποίες αντιστοιχούν σε συνδρομητές Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Ιρλανδίας ή σε κανέναν συνδρομητή, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, υποδυόμενοι αστυνομικούς και με την πρόφαση ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα κατάφεραν να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τιμαλφή για την απεμπλοκή αυτών και την αποφυγή της σύλληψής τους και των τυχόν ποινικών ευθυνών τους. Προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί και να ενισχύσουν τα λεγόμενά τους, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προσποιούνταν τα πρόσωπα αυτά και άλλοτε με λυγμούς ή κραυγές και άλλοτε με κλάματα ζητούσαν από τα θύματα να ακολουθήσουν τις εντολές του αρχηγού.

Από την αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν 9 τετελεσμένες απάτες και 37 απόπειρες, τις οποίες διέπραξαν στο διάστημα από 20 Ιουνίου 2020 έως 15 Μαΐου 2021.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου