Απάντηση στην συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Σύμης, στην “δ” και η οποία δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 11ης Ιουλίου 2019 του κ. Σκιαθίτη Αγαπητού, επικεφαλής της παράταξης “ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΜΗ”:

“Κάτι αλλάζει στη Σύμη όντως. Μπορεί να μην είναι η κλιματική αλλαγή αλλά η ύπαρξη αντιπολίτευσης ίσως.

Καταρχάς θα θέλαμε, εκ μέρους πολλών, να ευχαριστήσουμε τον κ. Παπακαλοδουκα για την ειλικρινή τοποθέτηση του όσον αφορά τα προβλήματα της Σύμης. Να τον ευχαριστήσουμε που αποφάσισε να συγκρίνει τους προεκλογικούς λόγους των παρατάξεων και κατέληξε πως θα ήταν συνετό να αγωνιστεί εναντίον των ιδεών του.Γιατι άλλωστε και η διπολική διαταραχή έχει και αυτή το φάρμακο της.

Τροφή για σκέψη λοιπόν:

Ερώτηση άκρας σημασίας: τα προβλήματα δημιουργήθηκαν μετά τις εκλογές; Αφού πριν τις εκλογές ήταν όλα καλά!

Θέμα 1ο: ηχορύπανση. Το πρόβλημα προέρχεται εκ δύο κατευθύνσεων. Αφενός προέρχεται από το δημαρχείο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις άδειες που εκδίδει. Όταν λοιπόν αναφέρεις ότι υπάρχει πρόβλημα ηχομόνωσης κλπ πρέπει να αναλογιστείς πώς εκδόθηκε η άδεια εξαρχής. Αφετέρου προέρχεται από την αστυνομία. Κατηγορείται η αστυνομία πως δεν πράττει σωστά. Πως να πράξει άλλωστε; Η μαφία υπερνικά την τάξη. Κάθε φορά που αλλάζει διοίκηση είτε  στην αστυνομία  είτε  στο λιμεναρχείο βλέπουμε ότι κάτι πάει να προχωρήσει. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα παύει κάθε αλλαγή και μένει η Σύμη ως έχει. Θα πρεπει κάποιος εντέλει να  αναρωτηθεί ποιος είναι αυτός που ευνουχίζει τα όργανα επιβολής της τάξεως?

Θέμα 2ο: Σκουπίδια και ανακύκλωση. Κάποιος κάποτε αποφάσισε να ασχοληθεί με την ανακύκλωση στη Σύμη. Πολίτης. Και ντόπιος. Η απάντηση που του δόθηκε από φορείς εκτός Σύμης είναι πως υπάρχει ήδη άδεια ανακύκλωσης στο νησί. Ότι δηλαδή υπάρχει ανακύκλωση στη Σύμη. ΟΚ. Κατηγορούνται κάποια πρόσωπα πως είναι υπεύθυνα για ρίψη σκουπιδιών σε χαλατά (ερείπια στην κοινή Νέα Ελληνική γλώσσα). Ανάμεσα σ αυτούς και οι

” συμιακοι του Αυγούστου”, ξεχνώντας ότι αυτοί ήταν που γέμισαν τα καράβια την ημέρα των εκλογών και σας έβγαλαν ξανά δήμαρχο. Πως να επιβάλεις την πειθαρχία όταν ο ίδιος δεν είσαι λάτρης αυτής; Οι κάδοι απτό λιμάνι από ποιους εξαφανίστηκαν; Η λανθασμένη περισυλλογή και η άγνοια γενικής καθαριότητας σε ποιούς χρεώνεται; Οι δημόσιες τουαλέτες γιατί γκρεμίστηκαν πρωτού αποφανθεί ο τρόπος για ορθή λειτουργία; Οι εναπομείνασες δημόσιες τουαλέτες γιατί παραχωρήθηκαν προς εκμετάλλευση σε κάποιον υπό άκρα μυστικότητα και δίχως να υπάρχει έλεγχος για τον αν αυτές λειτουργούν η όχι; (Προς ενημέρωση του λαού, οι δημόσιες τουαλέτες που βρίσκονται στο κέντρο του Αιγιαλού, είναι κλειδωμένες και αν κάποιος χρειάζεται να τις χρησιμοποιήσει πρέπει να καλέσει το τηλέφωνο που αναγράφεται ώστε να έρθουν να του ανοίξουν).

Μιλάτε για μηχανήματα μικροτεμαχισμού. Ποιος θα κάνει την διαλογή απορριμμάτων; Η ανύπαρκτη ανακύκλωση; Μιλάτε για αλλαγή νοοτροπίας όταν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε συνειδητοποιήσει πού και σε ποιόν αιώνα βρίσκεστε. Δίχως παρεξηγήσεις, κάποιοι δεν έχουν φύγει σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από το σπίτι τους και η μόνη τους ενημέρωση είναι το καφενείο και το Facebook.  Αυτό είναι θέμα εκλογής τέλος πάντων και προτίμησης πολιτών. Το θέμα είναι τώρα και για τα επόμενα χρόνια να μπείτε λίγο στο κλίμα και να ενημερωθείτε.

Προχωράμε.

Θέμα 3ο:Τάξη στο χάος του λιμανιού. Θα μπορούσαμε άνετα να πεθάνουμε απ’τά γέλια εδώ.

Προεκλογικά το καινούριο λιμάνι ήταν καθ’ υμάς ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Τι έγινε τώρα;

  Πριν ξεκινήσεις να υλοποιείται ένα έργο μελετάται. Έτσι είναι τι να κάνουμε; Έτσι όπως δουλεύει το λιμάνι θα ήταν το ίδιο εύχρηστο να χτιστεί στον Αη Αιμιλιανό απ’τή στιγμή που δεν υπάρχει σχέδιο ορθής αξιοποίησης. Σπαζοκεφαλια για τον λιμενάρχη. Σπαζοκεφαλια είναι κύριοι γιατι υπάρχει η βεντέτα της ναυτιλιακής Dodekanisos Seaways με την ΑΝΕΣ. Αν ήταν να παρθεί απόφαση για τη σωστή λειτουργία θα την είχαν πάρει και προκάτοχοι του λιμενάρχη. Δεν είναι ανίκανοι οι αξιωματικοί. Εσείς τους κάνετε να φαίνονται ανίκανοι.

Θέμα 4ο: ρηχό καρτέρι για FIAT. Είναι αναγκαίο να μιλήσουμε για την αντιμετώπιση των θεμάτων που δημιουργήθηκαν από τη θεομηνία του χειμώνα του 17? Δε νομίζω. Γιατί πολύ απλά η απάντηση δεν είναι μια λέξη αλλά ένας χαρακτήρας. Για την ακρίβεια ένας αριθμός. 0!!

Αυτά και άλλα πολλά θέματα συζητήθηκαν στα πλαίσια των δημοτικών εκλογών 2019 από την παράταξή μας. Όποιος θελήσει να μάθει πληροφορίες και ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Προς το παρόν Δ.Σ. Σύμης:Η “ανάπτυξη” σας πλήττει το νησί. Μην αναλαμβάνετε έργα που δε μπορείτε να φέρετε εις πέρας.Απλώς καταφέρνετε ασκοπως να καταναλώνετε δημόσιο χρήμα για ημιτελή αποτελέσματα. Εμείς εδώ δηλώνουμε ότι είμαστε κατά όλες τις έννοιες διατεθειμένοι να βοηθήσουμε αυτόν το τόπο και δε θα σταθούμε εμπόδιο σε ό,τι πιστεύουμε πως θα αποβεί πρακτικό. Δεν είμαστε εχθροί. Είμαστε υπερασπιστές του ορθού και του δικαίου.”

Με τιμή

Σκιαθίτης Αγαπητός

Επικεφαλής

“ΠΡΩΤΑ Η ΣΥΜΗ”

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ