Τοπικές Ειδήσεις

Αναβλήθηκε εκ νέου η συζήτηση της αίτησης ακύρωσης του Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου

Για την 18η Ιουνίου 2020 αναβλήθηκε χθες, οίκοθεν, από το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η επανασυζήτηση της αίτησης ακύρωσης του αντιδημάρχου Τεχνικών Εργων κ. Αθηνόδωρου Κωνσταντίνου, για την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 2640 και με αριθμό πρωτ. 2/51302/30-6-2017 απόφασης του τέως δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, περί ανάκλησης, πριν τη λήξη της θητείας του διορισμού του ως αντιδημάρχου της Μεσαιωνικής Πόλης.

Με την υπ’ αρίθμ. 194/2017 απόφαση του Β’ Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου της Επικρατείας, είχε απορριφθεί η συναφής αίτηση αναστολής.
Ο Εισηγητής Πάρεδρος κ. Ελευθέριος Μελισσαρίδης είχε ήδη υποβάλει την εισήγησή του στο δικαστήριο πλην όμως η υπόθεση αποφασίστηκε να επανασυζητηθεί λόγω θανάτου ενός εκ των μελών της συνθέσεως του δικαστηρίου.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, ο. κ. Κωνσταντίνου διατείνεται ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι ακυρωτέα επειδή οι αναφερόμενοι σ’ αυτήν λόγοι είναι αντιφατικοί, στερούνται επαρκούς και ειδικής αιτιολογίας και συγκεκριμένα δεν αιτιολογείται η έλλειψη στο πρόσωπό του της άσκησης καθηκόντων, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης για την ανάκληση του διορισμού του εκ του λόγου ότι κατά το χρονικό διάστημα του διορισμού του ως αντιδημάρχου ήταν ήδη γνωστά στο δήμαρχο τα αναφερόμενα στην απόφαση ανάκλησης διορισμού περιστατικά κι εντούτοις τον διόρισε εκ νέου αντιδήμαρχο.
Την υπόθεση χειρίζονται ο κ. Κώστας Ρέμελης, πρ.Πρύτανης, Καθηγητής Νομικής Σχολής- ΔΠΘ και ο κ. Βασίλειος Καταβενάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου