Τοπικές Ειδήσεις

“Πρόταση των Καλύμνιων Εθνοφυλάκων”-Ερώτηση Κυρ. Βελόπουλου

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Πρόταση των Καλύμνιων Εθνοφυλάκων»

Κύριε Υπουργέ,

Κατόπιν πρόσφατης δήλωσης του υφυπουργού Εθνικής Άμυνα, που αναφέρει: «το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της στήριξης του θεσμού της Εθνοφυλακής ενθαρρύνει τους εθνοφύλακες να υποβάλλουν νέες προτάσεις και ιδέες, οι οποίες αξιολογούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και αξιοποιούνται κατάλληλα», Καλύμνιοι Εθνοφύλακες, μετά από επικοινωνία τους μαζί μας, προτείνουν να μειωθεί το ηλικιακό όριο ένταξης στην Εθνοφυλακή, στα 30 έτη. Σύμφωνα με τους ως άνω, για να ενταχθεί κάποιος στην Εθνοφυλακή, πρέπει να είναι 45 ετών και άνω, έως το 65 έτος. Το γεγονός αυτό, όπως υποστηρίζουν οι ανωτέρω Καλύμνιοι Εθνοφύλακες, δημιουργεί δυο κυρίως προβλήματα στην άμυνα του νησιού τους. Πρώτον, έχουν πρόβλημα επάνδρωσης σε κύρια σημεία πλήρωσης θέσεων, και δεύτερον, θεωρούν πως οι άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, για βιολογικούς και μόνο λόγους, δεν αντέχουν να καλύψουν τις θέσεις που πρέπει, δεδομένου του ότι, το νησί τους είναι ορεινό και δύσβατο. Προσθέτουν οι Καλύμνιοι που μας ενημέρωσαν, επίσης ότι, η άμυνα του νησιού τους στηρίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στους μόνιμους κατοίκους του και δεν αρκεί μόνο ένα στρατόπεδο «ΤΕΘ».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε, κατά τον σχεδιασμό της ως άνω αναφερόμενης αναβάθμισης της Εθνοφυλακής, να προβείτε στην μείωση του ηλικιακού ορίου στα 30 έτη, εκείνων που θα δύνανται να συμμετέχουν στην Εθνοφυλακή της πατρίδας μας;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου