Τοπικές Ειδήσεις

Σύσκεψη στο Μαξίμου με πρωτοβουλία του Βασ. Υψηλάντη για θέματα του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας

Στο Μέγαρο Μαξίμου και με πρωτοβουλία του Βουλευτής Δωδεκανήσου ΒασίληςΑ. Υψηλάντης, Α’ Κοσμήτορας και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, έγινε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη και τη συμμετοχή και του Βουλευτή Α’ Αθηνών κ. Άγγελου Συρίγου, όπως επίσης και του Γενικού Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Νικόλαου Σκούρτου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλύτερη λειτουργία του Ινστιτούτου Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας.

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι η Κυβέρνηση θα στέκεται αρωγός στην προσπάθεια του Ινστιτούτου που προβάλει διεθνώς τη χώρα μας.

Σκοπός του Ινστιτούτου είναι η προβολή της πολυσήμαντης παράδοσης και ιστορίας μας στον τομέα των ναυτικών υποθέσεων, καθώς και η διαμόρφωση του αύριο στο δίκαιο της Θάλασσας, μέσω του σημαντικού ερευνητικού του έργου, την διοργάνωση διεθνών ημερίδων (14 στον αριθμό με σπουδαία και πλούσια θεματολογία) και τη δρομολόγηση συνεργασιών με ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Από το 1996 το Ινστιτούτο διοργανώνει στη Ρόδο, σε συνεργασία με τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα Center for Oceans Law and Policy, Charlottesville, Virginia Η.Π.Α., Max-Planck-Institut für ausländisches öffentliches Recht und Völkerrecht, Heidelberg Γερμανίας, Netherlands Institute for the Law of the Sea, Utrecht Ολλανδίας και Law of the Sea Institute of Iceland, Reykjavik Ισλανδίας, σε ετήσια βάση, το πρόγραμμα θερινών μαθημάτων

αφιερωμένο στο Δίκαιο της Θάλασσας και το περιβάλλον γνωστό ως «Ροδιακή Ακαδημία», το οποίο αποσκοπεί όχι μόνο στη διδασκαλία και τη μελέτη του Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και στην προώθηση της εφαρμογής του

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου