Την πεποίθηση ότι η Ν.Δ. έχει αξιόμαχο ανθρώπινο δυναμικό και πως «οι νίκες έρχονται από τις ομάδες και όχι από τις μονάδες», εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κονταδάκης που βρέθηκε στην Ρόδο, με αφορμή την συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ που ήταν προγραμματισμένη για χτες.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν και ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Οργάνωσης της Ν.Δ. στο Νότιο Αιγαίο κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος, και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παύλος Μπακίρης.
«Αναμφισβήτητα πλέον η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κατάφερε να αναλάβει την διακυβέρνηση της πατρίδας μας, μοιράζοντας μια σειρά από ψέματα και ψεύτικες υποσχέσεις στους Έλληνες πολίτες και συνεχίζει να παραμένει στην εξουσία, επενδύοντας σε αλλοίωση της πραγματικής καθημερινότητας των πολιτών, με θεατρινισμούς και παίζοντας με την νοημοσύνη των Ελλήνων. Εκτός των άλλων, την τελευταία περίοδο ζούμε μία σειρά από γεγονότα που απομυθοποιούν το… αφήγημα του ‘ηθικού πλεονεκτήματος’ της Αριστεράς και την καραμέλα ότι η Αριστερά είναι ο προστάτης των αδύναμων» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακίρης, κάνοντας αναφορά και στο σκάνδαλο με την υπόθεση Καμμένου, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς που αποδείχθηκαν το πιο ισχυρό δείγμα της κυβερνητικής αναλγησίας και πρόσθεσε: «Οι πολιτικές εξελίξεις, που μπορεί να είναι γρήγορες, επιβάλλουν, ως Ν.Δ., να είμαστε έτοιμοι για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αλλά κυρίως να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα. Με ξεκάθαρες θέσεις κατευθύνσεις και ένα εφαρμόσιμο σχέδιο. Με στόχο να περάσουμε επιτέλους από την Ελλάδα της μιζέριας της στασιμότητας και των χαμηλών προσδοκιών, στην Ελλάδα των ευκαιριών για όλους και ειδικά για τους πιο αδύναμους και τους νέους. Αξίζουμε μία καλύτερη Ελλάδα και η ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για να γυρίσουμε σελίδα. Στο πλαίσιο αυτής της νέας αντίληψης για τα πολιτικά πράγματα, πραγματοποιείται το 11ο τακτικό Συνέδριο όπου η ΝΔ ανοίγει πόρτες και συνδιαμορφώνει με ειδικούς, με τα μέλη της αλλά και με κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει, τους βασικούς άξονες του σχεδίου της για την επόμενη μέρα» είπε ο κ. Μπακίρης.

Ο Στ. Κονταδάκης
Στην τοποθέτησή του, ο γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Στέλιος Κονταδάκης τόνισε τα εξής: «Στο Συνέδριο αυτό, η Ν.Δ. θα συνδιαμορφώσει και θα επικυρώσει τις προγραμματικές της θέσεις και αρχές. Θα έχουμε αρκετές καινοτομίες και είναι η πρώτη φορά που θα παράγει πολιτική από ‘κάτω προς τα πάνω’. Έγιναν ήδη 7 προσυνέδρια και 2 προσυνεδριακές ημερίδες, που ασχολήθηκαν με πολλά θέματα όπως ανεργία, προσφυγικό, επιχειρηματικότητα κ.λπ. Όλα τα συμπεράσματα συγκεντρώθηκαν και θα αποτελέσουν τις αρχές και τις προγραμματικές θέσεις της Ν.Δ. που θα εγκριθούν στο Συνέδριο. Επίσης θα μπορούν να συμμετέχουν και όσοι θέλουν –πέραν των συνέδρων, ως παρατηρητές αλλά και με ηλεκτρονικό τρόπο. Πιστεύω ότι οι αρχές και οι θέσεις μας θα αντανακλούν την καθημερινότητα των πολιτών. Άλλωστε το Σύνθημα του Συνεδρίου είναι: ‘Είμαστε Έτοιμοι να τα αλλάξουμε Όλα’. Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να αλλάξει την πλεύση στην πολιτική με διαφορετικό μείγμα, με ιδιωτικές επενδύσεις, σταθερό φορολογικό καθεστώς, ασφάλεια και δημόσια τάξη και ανάπτυξη».
Ο κ. Κονταδάκης, επέμεινε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η ‘Ενότητα, η Συλλογικότητα και η Ομαδικότητα’ ενώ τόνισε πως όταν αναλάβει η ΝΔ την διακυβέρνηση της χώρας, θα είναι «μια κυβέρνηση αλήθειας και ευθύνης».

Θέματα οργανωτικά
Οσον αφορά στα οργανωτικά ζητήματα, ο κ. Στ. Κονταδάκης ολοκληρώνει την πανελλαδική περιοδεία του με επισκέψεις σε νησιά όπως η Ρόδος, η Σάμος, η Μυτιλήνη και η Κεφαλλονιά: «Προσπαθώ να ακούσω από την βάση τα προβλήματα της κοινωνίας ώστε να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Απαιτείται ζωντανή επικοινωνία με τα στελέχη. Θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλος και ικανός αριθμός αξιόλογων και αξιόμαχων στελεχών εδώ και μάλιστα βρίσκονται σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας. Οποτεδήποτε κι αν γίνουν εκλογές, η Ν.Δ. θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Σίγουρα υπάρχει δημοσκοπική υπεροχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε».
Ο κ. Κονταδάκης, ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ. προχωρά σε ‘διεύρυνση των κομματικών οργανώσεων με στόχο να συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα, κυρίως στα κοινωνικά. «Πρέπει να μπει φρέσκος αέρας στις οργανώσεις με υγιείς δυνάμεις», ανέφερε.

Ψηφοδέλτια, ΦΠΑ
και συμμετοχές
Σε ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Κονταδάκης σχετικά με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων, απάντησε: «Είναι πολύ πρώιμο για να το συζητήσουμε αυτό. Είναι ένα ζήτημα που είναι καθαρά αρμοδιότητα του ιδίου του προέδρου. Εκείνος θα κρίνει και την ώρα και τα στελέχη με τα οποία θα συγκροτήσει τα ψηφοδέλτια σε κάθε περιοχή της χώρας. Βέβαια υπάρχει και το θέμα του αιφνιδιασμού, αλλά είναι ακόμη νωρίς». Στο ίδιο μήκος κύματος απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τα ψηφοδέλτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κρίνοντας ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ανοίξει η συζήτηση αυτή.
Ωστόσο, το θέμα αυτό σχολίασε ο κ. Μπακίρης λέγοντας: «Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως σίγουρα υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη της Ν.Δ., τα οποία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον σε τοπικό επίπεδο και για την τοπική αυτοδιοίκηση και για τις βουλευτικές εκλογές. Είναι ένας….ευχάριστος πονοκέφαλος θα έλεγα για τη ΝΟΔΕ. Θα επιλεγούν οι πιο άξιοι, οι πιο έμπειροι και οι πιο ικανοί».
Όσον αφορά στο ζήτημα του ΦΠΑ, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μπακίρης είπε: «Το ζήτημα του ΦΠΑ το έχουμε συζητήσει επανειλημμένως. Η τοποθέτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο ‘Μειλ Χαρδούβελη’ προβλεπόταν η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Εκεί είχαν καταγραφεί ως ‘Κοινοτικό Κεκτημένο’ και υπήρχε ξεκάθαρη άρνηση ότι δεν θα τους καταργούσαν. Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ‘πρόσφερε στο….πιάτο’ τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, αποδεικνύοντας γι ακόμη μια φορά την εξαπάτηση των νησιωτών. Η Ν.Δ. προστάτεψε τον νησιωτικό ΦΠΑ και αν η κυβέρνηση κόπτεται γι αυτό, ας υιοθετήσει την τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. στην Βουλή».
Όσον αφορά τις συμμετοχές στο Συνέδριο αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι ότι θα συμμετέχουν σύνεδροι εκλεγμένοι και εξ οφίτσιο. Ωστόσο, θα μπορούν να συμμετέχουν και πολλοί ‘παρατηρητές’ είτε τώρα, είτε με την προσέλευση.
Νωρίτερα, ο κ. Κονταδάκης είχε συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τον οποίο συζήτησαν θέματα της Ρόδου και στη συνέχεια, με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ