Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα επιτελών του ΕΦΚΑ Ρόδου και προσωπικά του διευθυντή κ. Γιάννη Παπαντωνίου για την πλήρη εξιχνίαση μιας νέας υπόθεσης πλαστογράφησης ενημεροτήτων και χρήση αυτών στην Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Κατόπιν ελέγχου που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ειδικότερα ότι υποβλήθηκαν στην υπηρεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες του Ο.Α.Ε.Ε. και πλαστές φορολογικές ενημερότητες προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεταβίβαση αυτοκινήτου Δημόσιας Χρήσεως από άτομο που όφειλε στο ταμείο περίπου 200.000 ευρώ.
Από την έρευνα προέκυψε παραπέρα ότι ανάλογη μεθοδολογία είχαν ακολουθήσει κι άλλα άτομα ενώ ερευνάται αν η μεταβίβαση ακόμη δύο οχημάτων του ίδιου ατόμου έγινε με χρήση όμοιων πλαστών ενημεροτήτων.
Η έρευνα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής» φέρεται να έχει βάθος και εξετάζεται με προτεραιότητα καθώς πιθανολογείται σφόδρα ότι εμπλοκή έχουν πολλά πρόσωπα.

Σημειώνεται ότι για την μεταβίβαση επιβατικού αυτοκινήτου δημοσίας χρήσεως απαιτούνται μεταξύ άλλων, βεβαίωση Ο.Α.Ε.Ε. πωλητού περί μη οφειλομένων εισφορών (ισχύει 1 μήνα), πιστοποιητικό Ο.Α.Ε.Ε. περί εγγραφής του στο ταμείο σαν ιδιοκτήτης Δ.Χ. οχήματος (αγοραστής), βεβαίωση από τη Δ.Ο.Υ. περί καταβολής της υπεραξίας και περί μη οφειλής.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η μεταβίβαση πρέπει να μην υπάρχει παρακράτηση κυριότητας για το προς πώληση Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ