Ειδήσεις

Ευρωπαϊκή βοήθεια 7,29 εκατ. ευρώ στους απολυμένους της Sprider Stores

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα οικονομική βοήθεια, ύψους 7,29 εκατ. ευρώ προς τους 761 απολυμένους των Sprider Stores στην Ελλάδα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση.

Τα 7,29 εκατ. ευρώ της ενίσχυσης από το ΕΤΠ θα δοθούν για την κατάρτιση των 761 απολυμένων και την παροχή βοήθειας σε αυτούς προκειμένου να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.
Το ΕΚ ενέκρινε την ελληνική αίτηση με 573 ψήφους υπέρ, 75 κατά και 15 αποχές.
Ο εισηγητής της έκθεσης σχετικά με την κινητοποίηση του ΕΤΠ για τη χρηματοδότηση των πρώην εργαζομένων της Sprider Stores, ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος δήλωσε: «Οι ελληνικές Αρχές έχουν ξεκινήσει να κάνουν συστηματική χρήση της συγκεκριμένης δυνατότητας κινητοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠ) για τις ελληνικές εταιρείες οι οποίες έχουν προβεί σε απολύσεις εργαζομένων και έχουν παύσει τις εργασίες τους λόγω της οικονομικής κρίσης». Ο Γ. Κύρτσος υπενθύμισε ότι άλλη μια ελληνική εταιρεία έτυχε πρόσφατα ενίσχυσης από το ίδιο ταμείο (η Νutriart) ενώ, στη συνέχεια αναμένονται αποφάσεις ενίσχυσης πρώην εργαζομένων και άλλων ελληνικών εταιρειών, όπως για παράδειγμα της ελληνικής εταιρείας Φωκάς.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής (ΕΤΠ), όταν η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Sprider Stores, χτυπημένη από την χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, απέλυσε 761 εργαζομένους στην Κεντρική Μακεδονία και στην Αττική. Οι λιανικές πωλήσεις επλήγησαν από την αυξανόμενη ανεργία και τη δραστική μείωση των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα.

΄Εθνος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου