Τοπικές Ειδήσεις

Αναβιώνει η υπόθεση απάτης με «δήθεν» διαγραφή οφειλών της ΔΕΗ

Ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει την 8η Νοεμβρίου 2021 υπόθεση με κατηγορούμενους τρεις ημεδαπούς κι έναν αλλοδαπό που ενεπλάκησαν στην πολύκροτη υπόθεση της δήθεν διαγραφής οφειλών από λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Κατηγορούμενοι είναι ο Π. Δ. του Χ. 41 ετών, με καταγωγή από την Κρήτη, στον οποίο επιβλήθηκε πρωτοδίκως ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και οι Θ. Δ. του Γ. 47 ετών, Π. Σ. του Ν. και 28 ετών και B. A. του G. 42 ετών, υπήκοος Μολδαβίας, που κρίθηκαν ένοχοι άμεσης συνέργειας σε απάτη και στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.
Πρωτοδίκως είχαν αθωωθεί στην υπόθεση η Κ. Ά. του Γ. 47 ετών και Μ. Σ. του Π. 53 ετών.
Ο 41χρονος, εντόπιζε πρόσωπα που είχαν οφειλές προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε και προσποιούμενος ότι τυγχάνει νόμιμος και εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας “ELPEDISON”, η οποία είναι εναλλακτική πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος στο καταναλωτικό κοινό έναντι της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Δ.Ε.Η. Α.Ε. παρίστανε ψευδώς και μάλιστα με πειθώ και φορτικότητα ότι είχε την δυνατότητα να προβαίνει σε διακανονισμό ή και διαγραφή οφειλών προς την Δ.Ε.Η. Α.Ε. έναντι καταβολής μέρους μόνο του συνολικά οφειλόμενου ποσού, καθώς και να μεσολαβεί στην σύναψη νέων ευνοϊκών για τους παθόντες συμβάσεων παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με την εταιρία “ELPEDISON”.

Οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, που κρίθηκαν ένοχοι, του παρείχαν άμεση συνδρομή στην απάτη.
Έχουν προκύψει 28 περιπτώσεις θυμάτων της οργάνωσης, ενώ περαιτέρω, ο πρώτος φέρεται να εξαπάτησε και έναν ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ. Κατηγορούνται ότι έχουν προσπορίσει συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους 64,550€ και ότι αποπειράθηκαν να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος τουλάχιστον 25.147€, με αντίστοιχη βλάβη των παθόντων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου