Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων, παρέστη την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης επετείου της απελευθέρωσης του Καστελόριζου.

Στη Μεγίστη, ο Δημήτρης Γάκης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του νησιού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Καστελόριζο, ο βουλευτής Δωδεκανήσου συναντήθηκε με εκπροσώπους τοπικών φορέων και συνομίλησε με πολίτες για τα ειδικά αναπτυξιακά και κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους του νησιού και ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Στη συνέχεια, μαζί με την επίσημη αντιπροσωπεία, ο Δημήτρης Γάκης μετέβη στη νήσο Στρογγύλη και στη νήσο Ρω, όπου χαιρέτησαν τους φύλακες των Ελληνικών συνόρων που με εθνικό φρόνημα και υψηλό αίσθημα ευθύνης υψώνουν καθημερινά τη γαλανόλευκη στην ακριτική αυτή γωνιά του Αιγαίου.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης στη Μεγίστη, ο Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Το Καστελόριζο είναι ένας τόπος αγώνων για Ανεξαρτησία και Δημοκρατία. Είναι ιστορικά συνδεδεμένο με το όραμα και τις προσδοκίες των Δωδεκανήσιων για ένα καλύτερο αύριο. Ο αγώνας των Καστελοριζιών για Εθνική Ανεξαρτησία είναι σημαντικό στοιχείο της ταυτότητας του νησιού. Και είναι ευθύνη όλων μας να μεταφέρουμε το διαχρονικό μήνυμα της ολόψυχης αντίστασης του Λαού μας απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό, για την Ελευθερία και την προάσπιση της Δημοκρατίας. Παράλληλα, σήμερα, εδώ στο Καστελόριζο, η παρουσία όλων μας στην μεγάλη αυτή επετειακή γιορτή επιβεβαιώνει τη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στη Νησιωτική Χώρα. Ταυτόχρονα, από την ακριτική αυτή γωνία της Δωδεκανήσου, όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα σ’ όλο τον πλανήτη ό,τι η Ελλάδα είναι ο ιστορικός πυλώνας σταθερότητας και ανάπτυξης στην περιοχή.»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ