Ειδήσεις

Εκστρατεία για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών -Η Ελλάδα πρώτη στον κόσμο σε κατανάλωση

Οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σημασία των εμβολίων ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργου Πατούλη με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας κα Ελένη Γιαμαρέλλου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων κ. Αθανάσιο Σκουτέλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού κα. Δουνδουλάκη Ελένη, τη δημοσιογράφο κα Ελένη Καμάρα, τη Γενική Διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ κα Μαρία Αϊδίνη, τη Συντονίστρια του Προγράμματος Υγιών Πόλεων και Πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου και στελέχη του Δικτύου Υγιών Πόλεων, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής χθες.

Η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με τίτλο: “Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια”, που ξεκίνησε το 2014, πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Αποτελεί μία συντονισμένη προσπάθεια συνεχούς και υπεύθυνης ενημέρωσης των πολιτών, με στόχο να συμβάλλουν στον περιορισμό της άσκοπης κατανάλωσης αντιβιοτικών, στη μείωση της μικροβιακής αντοχής, αλλά και στην πρόληψη των λοιμώξεων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξειδικεύτηκαν οι παρεμβάσεις που θα λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν: Δημιουργία και διανομή φυλλαδίων ενημέρωσης σχετικά με τη σημασία των εμβολίων και της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών στους πολίτες μέσω των ΟΤΑ – μελών του ΕΔΔΥΠΠΥ. Διοργάνωση τηλεδιασκέψεων με εκπαιδευτικούς για την ενημέρωσή τους σχετικά με τον εμβολιασμό και την ορθή χρήση των αντιβιοτικών. Μεταφορά του Παιδικού Βιβλίου “Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη” σε θεατρική παραγωγή που θα απευθύνεται στο κοινό μέσω των Δήμων ή Περιφερειών του Δικτύου και θα στοχεύει στη σωστή πληροφόρηση για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου