Ειδήσεις

«Κινδυνεύουν με κλείσιμο τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου»

Την έντονη ανησυχία του για την αποψίλωση από προσωπικό των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου και για το ενδεχόμενο να κλείσουν καταστήματα, εκφράζει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων των έκτακτων υπαλλήλων στα καταστήματα των ΕΛΤΑ των νησιών, τη στιγμή, μάλιστα, που το προσωπικό των ΕΛΤΑ έχει μειωθεί κατά 50% στα Δωδεκάνησα, θέτει ζήτημα για την εύρυθμη λειτουργία των κεντρικών και περιφερειακών ταχυδρομείων και δυσχεραίνει τη διαδικασία εξυπηρέτησης των πολιτών.
Ο Βουλευτής τονίζει ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις των έκτακτων υπαλλήλων, έκλεισαν τα καταστήματα των Λειψών και του Αγαθονησίου, ενώ κινδυνεύει να κλείσει και το κατάστημα του Καστελόριζου. Τα καταστήματα στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, και της Νισύρου έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των νησιών.
Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό να προβεί σε άμεσες ενέργειες, ώστε ενισχυθούν με προσωπικό οι υπηρεσίες των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα είτε με τη διαδικασία των συμβάσεων είτε μέσα από μετατάξεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Προς
Κύριο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ : «Κινδυνεύουν με κλείσιμο τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου»
Κύριε Υπουργέ,

Η ξαφνική απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 14 υπαλλήλων των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου στο πλαίσιο περικοπών, οδηγούν αναπόφευκτα στη δημιουργία τεράστιων κενών στην εξυπηρέτηση των κατοίκων, ενώ ταυτόχρονα, απειλούνται με λουκέτο ακόμη και τα μοναδικά ταχυδρομικά γραφεία των ακριτικών νησιών, κάποια εξ αυτών, μάλιστα, έκλεισαν ήδη ενώ κάποια άλλα υπολειτουργούν λόγω υποστελέχωσης.
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι τα πέντε τελευταία χρόνια το προσωπικό των ΕΛΤΑ στα Δωδεκάνησα μειώθηκε κατά 50%, με ό, τι αυτό σημαίνει για το δείκτη και την ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών.
Τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στους Λειψούς και το Αγαθονήσι έκλεισαν ενώ κινδυνεύει να κλείσει και το κατάστημα του Καστελόριζου.
Τα καταστήματα στα νησιά της Ρόδου, της Κω, της Καλύμνου, της Νισύρου υπολειτουργούν, λόγω της υποστελέχωσής τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των νησιών.
Δραματική είναι η κατάσταση και στα ταχυδρομικά γραφεία των χωριών της Ρόδου και της Κω, καθώς ο μοναδικός υπάλληλος που απέμεινε στο καθένα από αυτά είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν προτίθεται να ενισχύσει, άμεσα, με προσωπικό τα καταστήματα των ΕΛΤΑ στα νησιά της Δωδεκανήσου, είτε με συμβάσεις είτε μέσα από μετατάξεις.
Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου