«Εμπλοκή» με την διαχείριση της νέας Μαρίνας της Ρόδου συμφερόντων της εταιρείας «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», με άγνωστη ακόμη έκβαση, έχει ανακύψει μεταξύ της τράπεζας Eurobank Εργασίας και του Δήμου Ρόδου.
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου με συμμετοχή δύο νομικών συμβούλων του Δήμου Ρόδου και δύο εκπροσώπων και νομικού συμβούλου της τράπεζας.
Η τράπεζα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιδιώκει την πώληση του δανείου ύψους 35 εκατ. ευρώ της εταιρείας σε επενδυτή, που θα αναλάβει το έργο ενώ ο Δήμος Ρόδου επιδιώκει την έξωση της εταιρείας και την διεκδίκηση καθυστερούμενων μισθωμάτων.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση εξελίσσεται σε γόρδιο δεσμό για την δημοτική αρχή, και παραμένει ακόμη άγνωστο πως θα αντιμετωπίσει τα θέματα που ανακύπτουν.
Πιο συγκεκριμένα η «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», που έχει συνάψει 70ετή σύμβαση με τον δήμο Ρόδου για την παραχώρηση της έκτασης, πέρασε δύο χρόνια μετά την ίδρυσή της στον όμιλο της αλήστου μνήμης Betanet των αδερφών Ζαβλιάρη, με μέτοχο μειοψηφίας την Triton Yachting της οικογένειας Κολίντζα.
Στη συνέχεια, το 60% των μετοχών περιήλθε στην Eurobank, καθώς είχε ενεχυριαστεί για τραπεζικό δάνειο της Betanet.
Η Eurobank πώλησε τις μετοχές στην ΑΕΓΕΚ, η οποία γνωρίζουμε ποια πορεία ακολούθησε.
Κάποια στιγμή, η AΕΓΕΚ μεταβιβάστηκε από τις οικογένειες Τριανταφύλλου και Παπαγεωργίου στην οικογένεια του Γιάννη Μαρούλη.
Όμως και ο όμιλος του τελευταίου, με ναυαρχίδα την τεχνική εταιρεία «Ιόνιος», κατέρρευσε και η AΕΓΕΚ είναι εδώ και χρόνια υπό τη διαχείριση των πιστωτριών τραπεζών.
Η οικογένεια Μαρούλη εξακολουθεί, πάντως, να ελέγχει την εταιρεία Πτερέλαος ΑΕ, η οποία είναι πλέον η μοναδική μέτοχος της Μαρίνες Ρόδου ΑΕ.
Πηγές της τράπεζας υπογραμμίζουν ότι η πώληση του δανείου έχει ενεργοποιηθεί από το καλοκαίρι και υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι ίδιες πηγές προαναγγέλλουν μάλιστα κι άλλα πωλητήρια για υποθέσεις «που χρονίζουν με δικαστικές διενέξεις».
Από εκεί και πέρα χρηματική αποζημίωση συνολικού ύψους 38,3 εκατ. ευρώ διεκδικεί από την τράπεζα Eurobank Ergasias, με αγωγή, που υπέβαλε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, η εταιρεία «Μαρίνες Ρόδου ΑΕ», που διαχειρίζεται την μαρίνα της Ρόδου, υποστηρίζοντας ότι έχει υποστεί οικονομική ζημία από αντισυμβατική συμπεριφορά της τράπεζας, η οποία μάλιστα έφτασε στο σημείο να καταγγείλει τις δανειακές της συμβάσεις.
Κι ενώ η ένδικη διαφορά της εταιρείας με την τράπεζα είναι σε εξέλιξη, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την ειδική διαδικασία των μισθωτικών διαφορών, προσέφυγε ο Δήμος Ρόδου για να διεκδικήσει ανεξόφλητα μισθώματα από την εταιρεία και την έξωση αυτής.
Η εταιρεία οφείλει από το 2012/2013 έως σήμερα 1.748.368,34 ευρώ, ποσό που έχει συγκεντρωθεί όλα αυτά τα χρόνια από ανεξόφλητα μισθώματα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ