Σύγχρονα συστήματα ασφαλείας εγκατέστησε στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου το Εφετείο Δωδεκανήσου και αναμένεται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τις προσεχείς ημέρες.
Συγκεκριμένα έχει εγκατασταθεί από χθες μαγνητική πύλη ανίχνευσης μετάλλων ενώ προβλέπεται η απασχόληση δύο security (ενός άνδρα και μιας γυναίκας) που θα υποβάλλουν τους επισκέπτες σε σωματικό έλεγχο όταν κρίνεται απαραίτητο.
Εχουν τοποθετηθεί ακόμη μαγνητικές κλειδαριές σε εισόδους πέραν της κεντρικής (σύστημα ελέγχου πρόσβασης) και σύστημα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (cctv) εντός κι εκτός του κτηρίου.
Προβλέπεται συγκεκριμένα η πρόσβαση στο κτήριο να γίνεται μόνο από την κεντρική είσοδο και η λειτουργία του δικαστικού μεγάρου με καθεστώς όπου όλοι και όλα θα ελέγχονται.
Με την εγκατάσταση και την λειτουργία των συστημάτων ασφαλείας θα υπάρχει μόνιμο προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας, όπως λειτουργούν οι υπηρεσίες του δικαστικού μεγάρου παράλληλα με το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας security.
Το σύστημα ανθρώπων και χειραποσκευών ειδικότερα προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία μίας μαγνητικής πύλης ενώ οι χειραποσκευές θα περνούν από άλλο έλεγχο ειδικών ακτίνων, για να μπορεί να ελέγχεται το περιεχόμενό τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ