“Έχουμε τη σωστή στρατηγική” δηλώνει ο CEO της Thomas Cook Peter Fankhauser, τονίζοντας πως την επόμενη χρονιά θα ανοίξουν, όπως έχει προγραμματιστεί, τα 20 ξενοδοχεία υπό τα brands του βρετανικού τουριστικού ομίλου, μεταξύ των οποίων τα Casa Cook και Cook’s Club.

Σημειώνεται πως στο επενδυτικό πρόγραμμα του tour operator, ο οποίος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Ευρώπη μετά την TUI, περιλαμβάνεται το άνοιγμα τεσσάρων νέων μονάδων στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, οι επενδύσεις στην ελληνική αγορά αφορούν ένα Casa Cook στα Χανιά που θα είναι έτοιμο να ανοίξει το καλοκαίρι του 2019, ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 63 δωματίων στο Τιγκάκι της Κω, ένα ξενοδοχείο 250 δωματίων επίσης στην Κω και το SunConnect Cyprotel Φαληράκι, ένα οικογενειακό θέρετρο 356 δωματίων με aquapark στη Ρόδο. Επιπλέον ο tour operator έχει ανακοινώσει  τη λειτουργία έξι ξενοδοχείων στην Ισπανία και τριών στην Τουρκία.

Ο CEO της Thomas Cook, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα fvw, σημείωνε πως “τα εμπορικά σήματα ξενοδοχείων, και ειδικά οι νέες ιδέες όπως το Casa Cook και το Cook’s Club, λειτουργούν εξαιρετικά. Αυτά τα θετικά αποτελέσματα δεν φάνηκαν φέτος από τον αντίκτυπο του καύσωνα στις κρατήσεις και τα προβλήματα στην αγορά αεροπορικών μεταφορών”.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα το κόστος για την ασφάλιση του χρέους της Thomas Cook έναντι αθέτησης είχε καταγράψει ιστορικό υψηλό. Η μετοχή του ομίλου σημείωνε απώλειες άνω του 60% και στις 4 Δεκεμβρίου είχε υποχωρήσει στις 22,7 στερλίνες από 51 στερλίνες στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο tour operator εμφάνισε στην οικονομική χρήση του 2018  που έληξε στα τέλη Σεπτεμβρίου ζημιές προ φόρων 53 εκατ. στερλίνων (67,7 εκατ. δολαρίων) έναντι των κερδών 43 εκατ. στερλίνων κατά την προηγούμενη χρονιά. Τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν στις 250 εκατ. στερλίνες από τις 326 εκατ. στερλίνες. Ο tour operator είχε προειδοποιήσει για την πτώση των κερδών εξαιτίας του ζεστού καλοκαιριού στη Βόρεια Ευρώπη που απέτρεψε πολύ κόσμο από το να ταξιδέψει στο εξωτερικό και έτσι προκάλεσε τη συρρίκνωση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμή

“Πρέπει να κερδίσουμε πίσω την εμπιστοσύνη των μετόχων και να κοιτάξουμε μπροστά”, δήλωνε στη συνέντευξη ο επικεφαλής της Thomas Cook. “Έχουμε υποστήριξη από όλες τις πλευρές και είμαστε πεπεισμένοι ότι ακολουθούμε τη σωστή στρατηγική”. Η κατάσταση δεν είναι συγκρίσιμη με το 2011, καθώς η εταιρεία έχει την υποστήριξη των τραπεζών της, δεν έχει προβλήματα μετρητών και έχει σαφή στρατηγική, υπογράμμισε o Peter Fankhauser.

πηγή capital.gr

Βασιλική Κουρλιμπίνη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ