ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Νότιας Ρόδου για τα κρούσματα στο δημοτικό σχολείο Γενναδίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
σχολείο

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ – ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χθες το μεση­μέρι πλη­ρο­φο­ρη­θή­καμε πως υπάρ­χουν κρού­σματα COVID στο δημο­τικό σχολείο Γεν­να­δίου. Μάλιστα χθες το από­γευμα στα rapid test που διε­ξή­χθη­σαν στο Π.Ι. Γεν­να­δίου, εντο­πί­στη­καν επι­πλέον κρού­σματα σε διά­φο­ρες τάξεις του σχο­λείου.

Γονείς που ζητού­σαν να κάνουν δωρεάν rapid test ενη­με­ρώ­θη­καν από το προ­σω­πικό του ιατρείου πως σύμφωνα με τις άνωθεν οδηγίες (δηλαδή του υπουρ­γείου υγείας), δεν γίνο­νται δωρεάν rapid test στους γονείς! Οπότε όσοι γονείς θέλουν να κάνουν test, πρέπει να τα πλη­ρώ­σουν σε φαρ­μα­κείο ή ιδιω­τικό δια­γνω­στικό.

Απαι­τούμε από την κυβέρ­νηση και την δημο­τική αρχή να πάρουν όλα τα απα­ραί­τητα μέτρα για να στα­μα­τή­σει η μετά­δοση του ιού στο σχολείο και στην τοπική κοι­νω­νία.

Από την κυβέρ­νηση και το υπουρ­γείο υγείας ζητάμε:

· Την Δευτέρα να μεταβεί κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ στα σχολεία και να διε­νερ­γή­σει τεστ σε όλα τα παιδιά και το προ­σω­πικό των σχο­λείων του Γεν­να­δίου.

· Να μεταβεί κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ και στα δέκα χωρία της Νότιας Ρόδου και να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν δωρεάν τεστ στους κατοί­κους.

· Να γίνει ιχνη­λά­τηση επαφών των κρου­σμά­των από την πολι­τική προ­στα­σία.

· Να στε­λε­χω­θεί άμεσα το Π.Ι. Γεν­να­δίου με το απα­ραί­τητο μόνιμο υγειο­νο­μικό προ­σω­πικό και μέσα, ώστε να μπορεί ταυ­τό­χρονα να διε­νερ­γεί δωρεάν τεστ σε όλους τους κατοί­κους της περιο­χής, να συμ­με­τέ­χει στον εμβο­λια­σμό, να παρα­κο­λου­θεί την υγεία των κατοί­κων και να αντι­με­τω­πί­ζει τα επεί­γο­ντα.

Από την δημο­τική αρχή ζητάμε:

· Να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί απο­λύ­μανση του δημο­τι­κού σχο­λείου και του γυμνασίου-λυκείου μέσα στο Σαβ­βα­το­κύ­ριακο.

· Να προ­σλη­φθεί επι­πλέον προ­σω­πικό καθα­ριό­τη­τας και στα δύο σχολεία.

Από τα γεγο­νότα ανα­δει­κνύ­ο­νται ακόμα μια φορά, οι μεγάλες ευθύνες της κυβέρ­νη­σης για την σημε­ρινή τραγική κατά­σταση της χώρας. Τα ανύ­παρ­κτα μέτρα προ­στα­σίας στα μεγάλα ξενο­δο­χεία, οι συγ­χω­νεύ­σεις τμη­μά­των με στρί­μωγμα των μαθητών και άλλες παλι­νω­δίες, μας οδή­γη­σαν σε χιλιά­δες κρού­σματα και δεκάδες νεκρούς καθη­με­ρινά. Το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί και στην περιοχή μας την Ν. Ρόδο, εξα­κο­λου­θεί δυστυ­χώς να έχει τερά­στιες ελλεί­ψεις υγειο­νο­μι­κού προ­σω­πι­κού εν μέσω παν­δη­μίας!

Σήμερα τα πάγια αιτή­ματα των κατοί­κων της Νότιας Ρόδου είναι πιο επί­καιρα από ποτέ. Άμεσα πρέπει να προ­σλη­φθεί επι­πλέον μόνιμο ιατρικό και νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό στο Π.Ι. Γεν­να­δίου. Να λει­τουρ­γεί το ιατρείο σε εικο­σι­τε­τρά­ωρη βάση με ασθε­νο­φόρο του ΕΚΑΒ με έδρα το Γεννάδι. Να παρθεί απόφαση για ανα­βάθ­μιση του Π.Ι. Γεν­να­δίου σε σύγ­χρονο κέντρο υγείας , πλήρως εξο­πλι­σμένο.

Οι κάτοι­κοι της Νότιας Ρόδου πρέπει να παλέ­ψουμε ενω­μέ­νοι για τα παρα­πάνω αιτή­ματα, ώστε να ανα­γκά­σουμε την κυβέρ­νηση να τα υλο­ποι­ή­σει. Η προ­στα­σία της υγείας μας ως κάτοι­κοι μιας απο­μα­κρυ­σμέ­νης περιο­χής που έχει εγκα­τα­λει­φθεί από το κράτος μας αφορά όλους. Για αυτό καλούμε σε μαζική συμ­με­τοχή όλους τους κατοί­κους και τους φορείς της περιο­χής, στις πρω­το­βου­λίες που θα πάρει η επι­τροπή αγώνα τις επό­με­νες ημέρες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ 13/11/2021

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.