Τοπικές Ειδήσεις

“Κανένας σεβασμός και πλήρης αδιαφορία εκ μέρους του Υπ. Τουρισμού απέναντι στο πρόσωπο των σπουδαστών των ΑΣΤΕ!”

Από τον Σύλλογο Σπουδαστών Α.Σ.Τ.Ε.Ρ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με δεδομένες τις συνθήκες λόγω του COVID-19 και τον κίνδυνο που διατρέχουν οι σπουδαστές σε περίπτωση εκπόνησης της πρακτικής τους άσκησης σε ξενοδοχειακές μονάδες, είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο να αποφασίζεται από τους ανωτέρους η πρακτική άσκηση !

· Το Υπουργείο αποφασίζει να αποτρέψει την πραγματοποίηση της εξεταστικής στους χώρους της Σχολής για την προστασία των σπουδαστών και την αποφυγή εξάπλωσης του ιού, ενώ μία εβδομάδα μετά το τέλος της εξεταστικής στέλνει τους σπουδαστές στο κέντρο του κινδύνου ! (λήξη εξεταστικής 23/06, έναρξη πρακτικής άσκησης 01/07)

· Οι σπουδαστές της Α.Σ.Τ.Ε.Ρ. , αγανακτισμένοι από την ασέβεια του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, πραγματοποιούν ψηφοφορία που αφορά την αποχή από την πρακτική άσκηση και στην οποία ένα μεγάλο ποσοστό τίθεται υπέρ της αποχής ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ενώ λίγες μέρες μετά όλοι οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ απαιτούν ομόφωνα την παραγραφή της πρακτικής άσκησης !

· Ο φόβος, η αβεβαιότητα και τα πολλά ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν έχοντας φτάσει σχεδόν στα μέσα του Ιουνίου όταν λαμβάνουμε ανακοίνωση (11/06) σχετικά με την κατάσταση των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, όπου παρατίθενται τα ξενοδοχεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την πρακτική

άσκηση.

· Ύστερα από έρευνα σπουδαστών και πολλά τηλέφωνα στα ξενοδοχεία αυτά, συνειδητοποιούμε ότι τα περισσότερα είτε δε θα λειτουργήσουν, είτε δεν έχουν ακόμα κάποια απάντηση. Εν τέλει, οι λίστες που αποστάλθηκαν είναι αυτές που δημιουργήθηκαν τον Μάρτιο, πριν την κατάσταση της καραντίνας (!)

· Ουσιαστικά το Υπουργείο Τουρισμού και οι αρμόδιοι αναγκάζουν τους σπουδαστές των ΑΣΤΕ σε αναβολή της πρακτικής άσκησης, αφού δεν υπάρχουν αρκετές θέσεις ώστε να τοποθετηθούν όλοι. Η έλλειψη υπευθυνότητας αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις χωρίς να έχουν μεριμνήσει για την ασφάλεια και το μέλλον των παιδιών, έχει αφήσει όλους τους σπουδαστές μετέωρους και απελπισμένους.

Ενώ η κοροϊδία και η απαξίωση έχουν φτάσει στο απροχώρητο, η υπομονή των σπουδαστών και των οικογενειών τους έχει εξαντληθεί, απαιτούμε από το Υπουργείο Τουρισμού την παραγραφή της πρακτικής άσκησης για όλους τους σπουδαστές των ΑΣΤΕ για το θέρος 2020 !

Σάββατο, 13 Ιουνίου

Ρόδος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Markos    14.06.2020 12:22

    H πρακτική άσκηση θα πρέπει για αυτό το χρονικό διάστημα να είναι προαιρετική.Οσοι δεν θέλουν να κάνουν την πρακτική τους τώρα, πρέπει να είναι ελεύθεροι να την κάνουν κάποια άλη στιγμή.Η λίστα των ξενοδοχείων εκ των πραγμάτων θα αναθεωρηθεί,απλά προς το παρόν δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση σχετικά με το άνοιγμα των ξενοδοχείων.

Σχολιασμός άρθρου