Τοπικές Ειδήσεις

Eνώ η αγορά ασφυκτιά… κλιμάκιο εφοριακών στη Ρόδο για την διενέργεια ελέγχων!

Το πρώτο κλιμάκιο ελέγχου της ΑΑΔΕ, στην μετά κορωνοϊό εποχή βρίσκεται ήδη στη Ρόδο και πραγματοποιεί ελέγχους σε καταστήματα που ακόμα προσπαθούν να «ορθοποδήσουν» μετά την καραντίνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», το μικτό κλιμάκιο κατέφθασε από την Κρήτη ξεκινώντας τους ελέγχους από την Παλιά Πόλη, όπου τα μισά και πλέον καταστήματα παραμένουν κλειστά αλλά ακόμα κι εκείνα που άνοιξαν μετά την καραντίνα… φυτοζωούν!
Η έλευση του κλιμακίου προκάλεσε την αντίδραση των καταστηματαρχών, καθώς όπως ανέφερε στη «δ» ένας από τους ιδιοκτήτες που δέχθηκε έλεγχο, «πρόκειται για χτύπημα κάτω από τη μέση».
«Την ώρα που δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα πάει η σεζόν, και αν θα καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθιες τις επιχειρήσεις μας, δεχθήκαμε ήδη έλεγχο από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, στις λίγες μέρες που λειτουργούμε!
Η κίνηση αυτή στερείται κάθε λογικής! Ας περίμεναν να ανοίξει πρώτα η σεζόν, να κινηθεί λίγο η αγορά και μετά να κάνουν την εμφάνισή τους τα κλιμάκια. Αντί να αναζητούν τρόπους να μας στηρίξουν για να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοιχτά και να διατηρήσουμε θέσεις εργασίας στο μέτρο του δυνατού, μας στέλνουν ελεγκτές για να κόψουν πρόστιμα.
Για να διαπιστωθούν παραβάσεις, θα πρέπει να υπάρχει κίνηση στα μαγαζιά και για να υπάρχει κίνηση θα πρέπει να υπάρχουν πελάτες. Χρειάζεται να εξηγήσουμε τα προφανή;
Ο ντόπιος πελάτης δεν έχει χρήματα να διαθέσει και ο τουρίστας δεν ξέρουμε πότε, αν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα έρθει στο νησί μας! Αν η κυβέρνηση με το να στέλνει κλιμάκια, θεωρεί ότι μας βοηθάει, την ευχαριστούμε πολύ. Μας υποχρέωσε!», δήλωσε στη «δ» ιδιοκτήτης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Παλιά Πόλη ο οποίος έκανε γνωστό ότι στην μετά καραντίνα περίοδο η κίνηση στο κατάστημά του είναι μειωμένη κατά 70%!
Επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τουριστικές περιοχές των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου αλλά και της ηπειρωτικής χώρας προγραμματίζει να πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Οι έλεγχοι θα διενεργούνται καθημερινά από κλιμάκια ελεγκτών των ΔΟΥ και της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ), τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμη και στις επίσημες αργίες και θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.
Την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται, η ΑΑΔΕ καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ενίσχυση δεκατριών ΔΟΥ που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και στα Δωδεκάνησα, ζητώντας τους -με έγγραφο που απέστειλε σε όλες τις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα- να υποβάλουν μέχρι τις 19 Ιουνίου στη Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΑΔΕ αιτήσεις για αποσπάσεις στις συγκεκριμένες υπηρεσίες! Οι αποσπάσεις θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου!
Σημειώνεται ότι με βάση το αναθεωρημένο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το έτος 2020, φέτος έχουν προγραμματιστεί να διενεργηθούν τουλάχιστον 35.000 επιτόπιοι φορολογικοί έλεγχοι. Σύμφωνα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου