Πανέτοιμο να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» την 1η Ιουλίου με τη σεζόν να ανοίγει επίσημα στη Ρόδο.
Το νοσοκομείο του νησιού είναι έτοιμο να εφαρμόσει όσα θα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των νησιωτών από την πανδημία που πρόκειται να ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα, καθώς πλέον το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί επαρκώς, ενώ διαθέτει και τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τη διεξαγωγή των διαγνωστικών τεστ.
Ήδη από τον Μάιο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει διαθέσει στο Νοσοκομείο Ρόδου το πρώτο μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων (PCR) για κορωνοϊό μαζί με άλλα μέσα. Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας στέλνει στο νοσοκομείο Ρόδου ένα επιπλέον σύγχρονο μηχάνημα επεξεργασίας μοριακών τεστ (ένα από τα 20 που θα σταλούν συνολικά σε νοσοκομεία της χώρας). Έτσι στη Ρόδο θα εξετάζονται δείγματα και από μικρά νησιά των Δωδεκανήσων.
«Από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, αποκτήσαμε την απαραίτητη εμπειρία αλλά και τις δυνατότητες τόσο με την συμπαράσταση των τοπικών αρχών, τη στήριξη του κόσμου όσο και με την εκπαίδευση του προσωπικού μας. Με το μηχάνημα επεξεργασίας των δειγμάτων, που μας διέθεσε η Περιφέρεια, οι διαδικασίες είναι άμεσες, κερδίζουμε χρόνο, γλιτώνουμε εργατοώρες και δεν ταλαιπωρούνται ο κόσμος και το προσωπικό. Βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση ετοιμότητας για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάγκη παρουσιαστεί», δήλωσε στη «δ» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, από τις αρχές Μαΐου μέχρι και σήμερα ελέγχθησαν σχεδόν 45 ύποπτα κρούσματα Covid-19 στο νοσοκομείο Ρόδου, χωρίς κανένα από τα δείγματα που ελήφθησαν να είναι θετικό! Συνολικά έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 260 ύποπτα κρούσματα το διάστημα από 26 Φεβρουαρίου μέχρι και 3 Μαΐου.
«Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα ώστε να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις, ανάλογα πάντα με τις δυνατότητές του. Τους τελευταίους μήνες δώσαμε έμφαση στην κρίση του κορωνοϊού και στην διαδικασία διαχείρισης του κάθε ύποπτου περιστατικού, ενώ τα μηχανήματα που μας διατέθηκαν και που περιμένουμε να παραλάβουμε, διευκολύνουν σημαντικά τις συνθήκες. Το Νοσοκομείο διαθέτει ΜΕΘ με 8 κρεβάτια, μία μονάδα για τον COVID-19 με δύο θαλάμους αρνητικής πίεσης, δύο ξεχωριστά ΤΕΠ ενηλίκων και ανηλίκων για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού. Γενικώς έχει γίνει μία καλή προετοιμασία και εκτιμώ πως το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου είναι σε θέση να ανταποκριθεί αξιόπιστα, με ταχύτητα και με σοβαρότητα σε όποια έκτακτη ανάγκη προκύψει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού και της τουριστικής σεζόν», επεσήμανε ο διοικητής του Νοσοκομείου.
Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με τον Δήμο Ρόδου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής σεζόν ενώ έχει ζητηθεί ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ