Την αναστολή της ποινής κάθειρξης 5 ετών και 10 μηνών και της χρηματικής ποινής ύψους 600 ευρώ που της επέβαλε τον Φεβρουάριο του 2018 το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ερήμην, αιτήθηκε στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου μια 39χρονη Ρουμάνα, που κρίθηκε ένοχη για απόπειρα εκβίασης, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση.
Το δικαστήριο με απόφαση που εξέδωσε χθες απέρριψε την αίτηση της.
Η κατηγορούμενη φέρεται συγκεκριμένα να επιχείρησε να αποσπάσει μεγάλο χρηματικό ποσό από έναν έγγαμο Καλύμνιο για να μην αποκαλύψει την εξωσυζυγική τους σχέση στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Την 09.00 ώρα της 12ης Ιουνίου 2013 εμφανίσθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ο 44χρονος Καλύμνιος, που εργάζεται ως αλιέας και κατήγγειλε τα ακόλουθα:
Στις αρχές Αυγούστου του έτους 2012 βρισκόταν για ψάρεμα στη Σύρο. Ένα βράδυ πήγε σε μπαρ κονσομασιόν.
Σε αυτό το μπαρ γνώρισε μια Ρουμάνα, που του συστήθηκε ως «Eμμα». Η γνωριμία τους συνεχίστηκε και συνήψαν σχέση. Περί τα τέλη Αυγούστου έφυγε από τη Σύρο και πήγε άλλες δύο φορές, τον Σεπτέμβριο. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ενημέρωσε τη Ρουμάνα ότι είναι παντρεμένος.
Εκείνη αντέδρασε και διέκοψε την επικοινωνία μαζί του για δύο μήνες. Το Νοέμβριο άρχισαν να επικοινωνούν ξανά όταν την έπεισε ότι βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, τα τελευταία πέντε έτη.
Την περίοδο εκείνη του είχε ζητήσει να την διευκολύνει με 1000 ευρώ και εκείνος της έστειλε 500 με τηλεφωνική επιταγή. Τον Φεβρουάριο της ζήτησε να ταξιδέψει μαζί του στη Ρόδο, όπου θα παρέμενε για δουλειά. Εκείνη ανταποκρίθηκε τον Απρίλιο και διέμεναν σε ξενοδοχείο.
Η ερωτική τους σχέση συνεχιζόταν χωρίς εντάσεις. Τέσσερις μέρες μετά την άφιξή της στο νησί ξεκίνησε να εργάζεται σε μπάρ και μετά από 10ήμερο ξεκίνησε σε άλλο. O Kαλύμνιος περνούσε τα βράδια του στα μπαρ, όπου εργαζόταν και μετά από ένα μήνα της μίσθωσε σπίτι στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.
Όπως υποστηρίζει, της είχε δώσει 1.500 ευρώ για να πληρώσει προκαταβολικά κάποια μισθώματα.
Το Πάσχα του 2013 την ενημέρωσε ότι θα έμενε στην Κάλυμνο με την οικογένειά του και τότε η Ρουμάνα κατάλαβε ότι δεν ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του. Ενα πρωινό, περί τα τέλη Μαΐου, ενώ βρισκόταν στη Ρόδο, επέστρεψαν από το μπαρ, όπου δούλευε. Της είπε ότι φεύγει και όταν άνοιξε την πόρτα εκείνη μπήκε μπροστά του, άρχισε να τον γδύνει, τον έριξε στον καναπέ και έκαναν έρωτα. Το ίδιο βράδυ έκαναν έρωτα για δεύτερη φορά.
Το πρωί της επόμενης ημέρας, ενώ βρισκόταν στο σκάφος του, έλαβε ένα μήνυμα από τη Ρουμάνα, που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον απειλούσε ότι θα τον κατάγγελλε για βιασμό.
Αρχισε, όπως διατείνεται, να τον εκβιάζει, απαιτώντας να της καταβάλει 25.000 ευρώ για να μην ενημερώσει για την εξωσυζυγική τους σχέση την οικογένειά του. Του είπε ακόμη ότι είχε εξασφαλίσει ιατρική γνωμάτευση, που βεβαίωνε ότι την βίασε. Πέντε μέρες μετά ο Καλύμνιος επέστρεψε στη Ρόδο και πήγε στο σπίτι της Ρουμάνας για να ζητήσει εξηγήσεις. Υποστηρίζει ότι του επιτέθηκε και ότι τον γρατσούνισε στη μύτη και στα μάτια. Εκείνος, όπως είπε, κράτησε την ψυχραιμία του και εκείνη με το κινητό της τηλέφωνο του τράβηξε μια φωτογραφία.
Εκτοτε, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, σχεδόν καθημερινά, δεχόταν απειλητικά μηνύματα και κλήσεις με τα οποία τον απειλούσε ότι θα βάλει μπράβους για να τον χτυπήσουν, ότι θα του καταστρέψει τη ζωή και ότι θα πάει στην Κάλυμνο για να ενημερώσει για τη σχέση τους τη γυναίκα του.

Επίσης τον απείλησε ότι την φωτογραφία που τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο θα την αναρτήσει στο ιντερνέτ και ότι θα την εκτυπώσει σε πολλά αντίτυπα για να τα μοιράσει στη Ρόδο και στην Κάλυμνο, γράφοντας ότι είναι βιαστής.
Εκείνος αρνήθηκε να της καταβάλει το ποσό που ζητούσε και τότε η Ρουμάνα φέρεται να άρχισε τις… εκπτώσεις.
Μείωσε τις «αξιώσεις» της στα 10.000 ευρώ, ενώ για να τον πιέσει φέρεται να ενημέρωσε την αδελφή του για την εξωσυζυγική τους σχέση, ισχυριζόμενη ότι την είχε εξαναγκάσει σε εξώγαμη συνουσία.
Ο Καλύμνιος εξαιτίας της ψυχολογικής πίεσης, που υφίστατο, ενημέρωσε τη σύζυγό του, η οποία τον συγχώρεσε και του είπε ότι θα σταθεί δίπλα του στην περιπέτειά του αυτή.
Η σύζυγός του επικοινώνησε με τη Ρουμάνα και συναντήθηκαν στη Ρόδο. Η Ρουμάνα φέρεται να επιβεβαίωσε και στη γυναίκα του ότι το μόνο που χρειάζεται, για να σταματήσει να τους ενοχλεί και να μη δημιουργήσει άλλο πρόβλημα με τον υποτιθέμενο βιασμό, είναι χρήματα.
Ο Καλύμνιος παρέδωσε στους αστυνομικούς μηνύματα, που του είχε αποστείλει η Ρουμάνα και ζήτησε την ποινική της δίωξη. Οι αστυνομικοί έστησαν στη συνέχεια επιχείρηση για τη σύλληψή της. Ο Καλύμνιος και η Ρουμάνα συμφώνησαν να συναντηθούν στη Ρόδο την 12η Ιουνίου 2013 προκειμένου να της καταβάλει το ποσό των 7.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί είχαν προσημειώσει τα χρήματα και όταν εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού, σε διαμέρισμα στην οδό Καναδά, την συνέλαβαν.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης της παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ Βασίλης Μπέης και Ακης Δημητριάδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ