Τοπικές Ειδήσεις

Σε προτεραιότητα η επανασύσταση και επαναλειτουργία του ΠΡΟΤΟΥΡ

Σε προτεραιότητα τέθηκε από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη ενόψει και των αυξημένων αναγκών προβολής του νησιού και άρσεως των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού στο τουριστικό μας προϊόν, η επανασύσταση του ΠΡΟΤΟΥΡ.

Ο δήμαρχος Ρόδου προσκάλεσε χθες τα μέλη της γενικής συνέλευσης του οργανισμού να συμμετάσχουν στην πρώτη τακτική συνεδρίαση του την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 και ώρα 14.00 στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δήμου Ρόδου.
Θα υπάρξει αρχικώς ενημέρωση των μελών από τον δήμαρχο Ρόδου και θα ακολουθήσει η συγκρότηση σε Σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΡΟΤΟΥΡ, εκλογή προέδρου Δ.Σ., εκλογή αντιπροέδρου Δ.Σ., εκλογή γραμματέα Δ.Σ., εκλογή ταμία αλλά και η συγκρότηση Εκτελεστικής Επιτροπής.
Οι αιρετοί που συμμετέχουν στον οργανισμό είναι οι ακόλουθοι:
1. Αντώνης Β. Καμπουράκης – Δήμαρχος Ρόδου
2. Μιχαήλ Σοκορέλος – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
3. Κολιάδης Αλέξανδρος – Δημοτικός Σύμβουλος
4. Ιατρίδης Ιωάννης – Δημοτικός Σύμβουλος
5. Ταρασλιάς Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος
6. Στάμος Αθανάσιος – Δημοτικός Σύμβουλος
7. Κωνσταντίνου Αθηνόδωρος – Δημοτικός Σύμβουλος
8. Κιαχαγιά-Μαγιόγλου Τσαμπίκα – Αντιδήμαρχος
9. Σεϊτης Μιχαήλ – Δημοτικός Σύμβουλος
10. Παπαοικονόμου Βασίλειος – Δημοτικός Σύμβουλος
11. Παλαιολόγου Μιχαήλ – Δημοτικός Σύμβουλος
12. Καφετζής Μιχαήλ – Δημοτικός Σύμβουλος
13. Κρητικός Δημήτριος – Επικεφαλής παράταξης «ΡΟΔΟΣ ΑΞΙΩΝ»

Ο δήμαρχος Ρόδου σκοπεύει μέσω του ΠΡΟΤΟΥΡ να δημιουργήσει ευκαιρίες, στην τοπική οικονομία και στοχεύει να εξάγει περισσότερη Ρόδο στον κόσμο και να εισάγει περισσότερο κόσμο στο νησί.
Σχετικά με το μέλλον του ΠΡΟΤΟΥΡ και την στρατηγική τουριστικής προβολής και προώθησης που θα ακολουθήσει ο δήμος Ρόδου, ο κ. Καμπουράκης έχει δηλώσει εξάλλου και τα εξής:
«Το πώς αλλάζουμε το νησί και προσελκύουμε τους επισκέπτες που αναγνωρίζουν τι σημαίνει αυθεντική φιλοξενία, τι σημαίνει να ζήσεις την εμπειρία της Ρόδου Είναι μεγάλη η συζήτηση για το πώς πρέπει να γίνεται το μάρκετινγκ και η τουριστική προώθηση και πώς να διδάσκεις το Ροδίτη να προσελκύει τους καλούς και ποιοτικούς πελάτες.
Ακούσαμε διάφορες απόψεις στη συνάντηση των τοπικών φορέων με τον υπουργό Τουρισμού, Χ. Θεοχάρη. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο, η Περιφέρεια και ο Δήμος πρέπει να μη φειδόμαστε κόπων και προσπαθειών για να φέρουμε τον πελάτη που έχουμε ανάγκη και που επιθυμούμε.
Το τι θα γίνει ή δεν θα γίνει με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, θα αποτυπωθεί από τους αρμόδιους. Ήμουν στον τουρισμό… Δεν είμαι όμως δήμαρχος τουρισμού… για να αποφασίσω.
Προφανώς και ο τουρισμός αποτελεί την κύρια δραστηριότητα στο νησί μας. Αποτελεί το 93% του ΑΕΠ σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ. Οι ειδικοί θα μας πουν πώς θα προσελκύσουμε τον επισκέπτη που επιθυμούμε».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου