Τοπικές Ειδήσεις

Στράτος Καρίκης: «Θέλουμε να πάμε τη Ρόδο σε ένα άλλο επίπεδο»

Την πλήρη ικανοποίησή του για την έναρξη και την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν στην Ρόδο, εξέφρασε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης.
«Όλοι χαιρόμαστε καθώς η τουριστική περίοδος ξεκίνησε δυναμικά. Είναι γνωστό ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε έναν μεγάλο αριθμό επισκεπτών και συνεχίζουμε με αυξανόμενο ρυθμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ήδη, μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων έχει ανοίξει (και μάλιστα με καλές πληρότητες) ενώ τα μηνύματα είναι πολύ ενθαρρυντικά. Τόσο ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, όσο και συνολικά η δημοτική αρχή, είχαμε δουλέψει συστηματικά και οργανωμένα, ώστε φέτος να έχουμε μια σεζόν πολύ πετυχημένη, με μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Αυτό φαίνεται από τα πρώτα δείγματα και παρά την συνεχιζόμενη πανδημική κρίση αλλά και τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα επόμενα βήματα είναι θετικά. Αυτό μεταφράζεται και σε θετική εξέλιξη για τους εργαζόμενους που έχουν ανάγκη να δουλέψουν. Επιπλέον, πολύ ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα και από την κρουαζιέρα αφού αναμένουμε μια πολύ καλή χρονιά με αυξημένες προσεγγίσεις. Αυτό σημαίνει πως θα βοηθηθεί και η τοπική αγορά (Μεσαιωνική Πόλη, εμπορικό κέντρο, εκδρομές κ.λπ.) ενώ ΔΕΝ υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις» -όπως τόνισε.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση της ΔΕΥΑΡ για μείωση της τιμής του νερού για τα κρουαζιερόπλοια:
«Η Ρόδος θα μπει στο επίκεντρο και της κρουαζιέρας! Με αυτή την απόφαση, θα δίνουμε το πιο φτηνό νερό στην Μεσόγειο. Ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο κομμάτι της απόφασης που αφορά στην τιμή των 3 ευρώ το κυβικό –μια τιμή για τα κρουαζιερόπλοια που είναι πολύ χαμηλή, ειδικά για τόσο ποιοτικό νερό που παρέχεται. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί άμεσα ενώ προετοιμαζόμαστε από φέτος, για το 2023, οπότε και αναμένουμε ένα νέο ρεκόρ προσεγγίσεων στο λιμάνι της Ρόδου. Αυτή η πολιτική γίνεται πράξη, μετά από πολλά χρόνια και σηματοδοτεί πολύ σημαντικές εξελίξεις σε αυτό τον τομέα» -λέγοντας πως θα ακολουθήσει η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΡ που θα περιλαμβάνει μειωμένες τιμές, τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις του νησιού.
«Να περιμένουν και οι συμπολίτες μας, πιο φτηνό νερό και κυρίως σε περιοχές όπως το βόρειο τρίγωνο. Θα ενισχύσουμε σαν δήμος την ΔΕΥΑΡ, όσο χρειάζεται, γιατί είναι μια δύσκολη εποχή, ώστε να εφαρμόσει αυτή την πολιτική».
Ο κ. Καρίκης αναφέρθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις αρχές της εβδομάδας υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη –ειδικά για το κομμάτι που αφορά στην συνεργασία με την TUI και την ΠΝΑι αφού πρέπει ναν γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός έγκαιρα.
«Εμείς σαν δημοτική αρχή, δουλεύουμε συστηματικά για την καλοκαιρινή σεζόν. Οι παραλίες μας είναι σχεδόν έτοιμες και μετά τους καθαρισμούς, θα προχωρήσουμε στην βελτίωση των εγκαταστάσεων (νέα ντους, καμπίνες κ.λπ.) Με την συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, απομακρύνονται οι κακόγουστες και ρυπογόνες καντίνες. Αυτές τις κατασκευές, που αποτελούν δυσφήμιση εδώ και χρόνια για το νησί, θα τις ξηλώσουμε.
Στην προσπάθεια βελτίωσης και της εικόνας του νησιού, ξεκινούν φυτεύσεις σε όλα τα παρτέρια και τα πάρκα της πόλης –με σημείο αιχμής, το παραλιακό μέτωπο. Συνεπώς, από τα Κρητικά έως και το Νεώριο θα αλλάξει εντελώς, με 7.500 φυτά περίπου (!)» -όπως είπε.

ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Πάντως, ο κ. Καρίκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις στο θέμα του διαγωνισμού για την καθαριότητα / καθημερινότητα που έχει προχωρήσει ο Δήμος Ρόδου λέγοντας τα εξής:
«Δεν μπορώ να μην εκφράσω την δυσαρέσκειά μου για τις αντιδράσεις των μεγάλων εταιρειών απέναντι στην προσπάθεια του Δήμου Ρόδου για τον διαγωνισμό που αφορά στην καθαριότητα / καθημερινότητα. Λυπάμαιπολύ για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν, προκαλώντας προβλήματα. Εμείς, θέλαμε εξ αρχής να έχουμε απέναντί μας, εταιρείες σοβαρές, μέσα από έναν διεθνή διαγωνισμό που θα παρέχει το άριστο επίπεδο στις υπηρεσίες για την καθαριότητα / καθημερινότητα του νησιού. Το παλέψαμε και θα συνεχίσουμε. Και ο ίδιος ο δήμαρχος συνεχίζει τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες για την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου με συνεντεύξεις, τηλεοπτική προβολή κ.λπ. αφού θέλουμε να είμαστε ένας μεγάλος προορισμός τόσο για τους ξένους επισκέπτες μας όσο και για τους Έλληνες. Θέλουμε και στοχεύουμε σε νέα ρεκόρ για τον τουρισμό αλλά και για την κρουαζιέρα».
Ο αντιδήμαρχος μίλησε και για τις εργολαβίες σε μια σειρά έργων, ασφαλτοστρώσεων και παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο του νησιού στις Δημοτικές Ενότητες σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης.
Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση της δημοτικής αρχής και τόνισε πως ‘βιάστηκαν όσοι μίλησαν αφού το έργο προχωράει σε δημοπράτηση με εξασφαλισμένους πόρους. Είναι μια δικαίωση της δημοτικής αρχής!’, όπως είπε.
Για την Νέα Αγορά, αναμένεται –ακόμη- η έγκριση των μελετών ώστε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ακολούθως, θα εξεταστεί η ανανέωση των συμβάσεων με τους ενοικιαστές – καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο μνημείο.
Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε πως τον προσεχή Μάιο θα ξεκινήσει μια σειρά από επαφές με όλους τους διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους οποίους θα ενημερώσει για παρεμβάσεις στα κτήρια.
«Επειδή κάποιοι…. μουρμουρούν (και δεν έχουν δίκιο…) για την περιοχή Μαλώνας και Αρχαγγέλου, τους λέω ότι η δημοτική αρχή έχει κάνει μεγάλες παρεμβάσεις και έργα. Και για την Παιδεία, θεωρώ ότι είναι η ‘χρυσή εποχή’ της και χωρίς να θέλω να μηδενίσω τίποτε, όποιος έχει αντίρρηση μπορεί να μας το αποδείξει.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι σαν δημοτική αρχή καθώς υλοποιείται το σχέδιο που κάναμε για τον Τουρισμό. Θέλουμε να πάμε την Ρόδο σε ένα άλλο επίπεδο».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πολίτης    13.04.2022 13:42

    Πάλι λόγια λόγια λόγια. Ξεκινήστε απο τα βασικά. νηπιαγωγείο δλδ. Καθαριότητα, δρόμοι και μετά προχωρήστε στο επόμενο επίπεδο. Εχετε μπερδευτεί

Σχολιασμός άρθρου