Τοπικές Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέρου: “Χωρίς τεστ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στη Λέρο. Ποια νησιωτικότητα ακριβώς έχει λάβει υπόψιν το Υπ. Υγείας;”

Έξαλλοι οι κάτοικοι της Λέρου μετά την ανοργάνωτη παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Λέρο την Παρασκευή 12 Μαρτίου.

Με λιγότερα από 160 rapid-test εμφανίστηκε το κινητό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε ένα νησί με 9.000 περίπου κατοίκους!

Αγανακτισμένοι κάτοικοι της Λέρου καταγγέλλουν την διαδικασία εκτέλεσης των τεστ.

Σε ένα νησί, δίχως ΜΕΘ και με ένα γενικό νοσοκομείο που διαθέτει τεστ σε πολύ μικρή ποσότητα, και των οποίων η διαχείριση πρέπει, έπειτα από εντολές, να είναι προσεκτική και επιλεκτική, οι πολίτες βρέθηκαν σε μία ουρά αναμονής κατά μέσο όρο 3,5 ωρών, για να τους ενημερώσουν στο τέλος ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεν μπορεί να τους εξυπηρετήσει.

Με 38 κρούσματα καταγεγραμμένα μέσα σε δύο ημέρες και με εκατοντάδες ακόμα πολίτες να αναμένουν εναγωνίως να εξετασθούν προκειμένου να  προστατεύσουν τους γύρω τους και τον εαυτό τους ,24 ώρες μετά δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον επόμενο χρόνο (και εάν) διεξαγωγής τεστ στο νησί.

Ιδιώτες εξακολουθούν να κάνουν δωρεές τεστ στα νοσοκομεία για να καλύψουν την ανεπάρκεια και ανευθυνότητα.

Οι κάτοικοι των νησιών είναι “γυμνοί” απέναντι στην πανδημία.

Ποια νησιωτικότητα ακριβώς έχει λάβει υπόψιν  το Υπουργείο Υγείας;

Πού ακριβώς βρίσκεται το άριστο επιτελικό κράτος για να οργανώσει τις υπηρεσίες του και να θωρακίσει τα νησιά;

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης, η κυβέρνηση θα βγει διθυραμβικά να μας πουλήσει το παραμύθι της άριστης διαχείρισης της πανδημίας και φυσικά της ατομικής ευθύνης.

Οι κάτοικοι των νησιών δεν θα ανεχθούν να  αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β κατηγορίας. Η Κυβέρνηση οφείλει επίσημα να ενημερώσει το πλάνου διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στο νησί.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λέρου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου