ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

SUPERFAST XI: Αλλάζει το δρομολόγιο λόγω απεργίας – Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στη Λέρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
SUPERFAST-XI ΛΕΡΟΣ
✦ Σύνοψη ⌄
  • Η 24ωρη απεργία της Παρα­σκευής 30 Οκτω­βρίου 2026 προ­κα­λεί αλλαγές στο δρο­μο­λό­γιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού SUPERFAST XI στη γραμμή Πει­ραιάς – Δωδε­κά­νησα.
  • Το πλοίο θα ανα­χω­ρή­σει από τον Πειραιά στις 23:45 αντί για το από­γευμα, με μετα­θέ­σεις στις ώρες άφιξης και ανα­χώ­ρη­σης στα λιμάνια των Δωδε­κα­νή­σων.
  • Το τρο­πο­ποι­η­μένο δρο­μο­λό­γιο περι­λαμ­βά­νει συγκε­κρι­μέ­νες ώρες άφιξης και ανα­χώ­ρη­σης σε Σύρο, Πάτμο, Λέρο, Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.
  • Οι επι­βά­τες καλού­νται να ενη­με­ρώ­νο­νται από τα λιμε­νικά πρα­κτο­ρεία για τυχόν νέες αλλαγές και να λάβουν υπόψη το νέο πρό­γραμμα για το συγκε­κρι­μένο δρο­μο­λό­γιο.

Αλλαγές στο δρο­μο­λό­γιο του επιβατηγού-οχηματαγωγού SUPERFAST XI, το οποίο εξυ­πη­ρε­τεί την ακτο­πλοϊκή γραμμή Πει­ραιάς – Σύρος – Πάτμος – Λέρος – Κάλυ­μνος – Κως – Ρόδος, φέρνει η 24ωρη απεργία που έχει προ­γραμ­μα­τι­στεί για την Παρα­σκευή 30 Οκτω­βρίου 2026.

Σύμφωνα με την ανα­κοί­νωση της ακτο­πλοϊ­κής εται­ρείας, το πλοίο θα ανα­χω­ρή­σει από τον Πειραιά την Παρα­σκευή 30 Οκτω­βρίου, στις 23:45, αντί της συνή­θους απο­γευ­μα­τι­νής ανα­χώ­ρη­σης, με απο­τέ­λε­σμα να μετα­τε­θούν οι ώρες άφιξης και ανα­χώ­ρη­σης από τα λιμάνια των Δωδε­κα­νή­σων.

Ειδι­κό­τερα, το SUPERFAST XI ανα­μέ­νε­ται να κατα­πλεύ­σει στο λιμάνι της Λέρου το Σάββατο 31 Οκτω­βρίου, στις 09:20 το πρωί, και να ανα­χω­ρή­σει στις 09:50, συνε­χί­ζο­ντας το ταξίδι του προς Κάλυμνο, Κω και Ρόδο.

Ανα­λυ­τικά το τρο­πο­ποι­η­μένο δρο­μο­λό­γιο

Παρα­σκευή 30 Οκτω­βρίου 2026

Ανα­χώ­ρηση από Πειραιά στις 23:45

Σάββατο 31 Οκτω­βρίου 2026

Σύρος: Άφιξη 03:30, ανα­χώ­ρηση 04:00

Πάτμος: Άφιξη 07:55, ανα­χώ­ρηση 08:15

Λέρος: Άφιξη 09:20, ανα­χώ­ρηση 09:50

Κάλυ­μνος: Άφιξη 10:50, ανα­χώ­ρηση 11:10

Κως: Άφιξη 11:55, ανα­χώ­ρηση 12:25

Ρόδος: Άφιξη 15:25

Η τρο­πο­ποί­ηση εντάσ­σε­ται στις αλλαγές που πραγ­μα­το­ποιού­νται στα ακτο­πλοϊκά δρο­μο­λό­για εξαι­τίας της 24ωρης απερ­για­κής κινη­το­ποί­η­σης της Παρα­σκευής.

Το SUPERFAST XI έχει ανα­λά­βει από τις 16 Οκτω­βρίου την εξυ­πη­ρέ­τηση της συγκε­κρι­μέ­νης γραμμής των Δωδε­κα­νή­σων, αντι­κα­θι­στώ­ντας το BLUE STAR 1, το οποίο μετα­κι­νή­θηκε σε δρο­μο­λό­για των Κυκλά­δων.

Οι επι­βά­τες που πρό­κει­ται να ταξι­δέ­ψουν από και προς τη Λέρο, την Πάτμο, την Κάλυμνο, την Κω και τη Ρόδο καλού­νται να λάβουν υπόψη το νέο πρό­γραμμα και να επι­κοι­νω­νούν με τα κατά τόπους λιμε­νικά πρα­κτο­ρεία για τυχόν νεό­τε­ρες αλλαγές.

Η ανα­κοί­νωση αφορά το συγκε­κρι­μένο δρο­μο­λό­γιο της 30ής και 31ης Οκτω­βρίου, χωρίς να προ­κύ­πτει από αυτήν μετα­βολή στο υπό­λοιπο πρό­γραμμα του πλοίου

Πηγή: lerosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.