Ρεπορτάζ

Αυστηρή Εισαγγελική εγκύκλιος για την χρήση μάσκας στο δικαστικό μέγαρο

Αυστηρή εγκύκλιο για την χρήση μάσκας εντός του δικαστικού μεγάρου Ρόδου εξέδωσε και ανήρτησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου.

Στην εγκύκλιο αναφέρονται τα εξής:
«Ενόψει της διαπίστωσης δύο κρουσμάτων covid 19, σε άτομα που εργάζονται σε υπηρεσία του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου, και επειδή έχουν ήδη γίνει συστάσεις για την απαρέγκλιτη και ορθή χρήση της μάσκας σε εργαζόμενους και μη εντός του Δικαστικού Μεγάρου σας γνωρίζουμε ότι κάθε τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μας αναφέρεται αμελλητί και ότι προτιθέμεθα να σχηματίζουμε αυτεπαγγέλτως δικογραφίες για παράβαση των άρ. 285 παρ. 1β’ και 259 του νέου ΠΚ, ενώ όπου δει θα εφαρμόζεται και η αυτόφωρη διαδικασία κατ’ άρ. 417 επ. ΚΠΔ, συμφώνως προς την υπ’ αριθμ. 4/2020 Εγκύκλιο του κ. Εισαγγελέα Αρείου Πάγου.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως μεριμνήσει για την πιστή τήρηση και εφαρμογή αυτής, ενημερώνοντας αρμοδίως προκειμένου ο εκάστοτε αστυνομικός που έχει υπηρεσία στο Δικαστικό Μέγαρο να ενεργεί τα νόμιμα, επιβάλλοντας τις αρμόζουσες διοικητικές κυρώσεις και να μας αναφέρει αμελλητί οποιαδήποτε τέτοια παράβαση.
Η παρούσα θα τοιχοκολληθεί σε εμφανές σημείο της κεντρικής εισόδου του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου