Ειδήσεις

ΠΟΕΔΗΝ για γρίπη: Τα νούμερα της κυβέρνησης είναι παντελώς αναξιόπιστα

«Οι υγειονομικές αρχές της χώρας δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα κρούσματα από τη γρίπη στη χώρα μας. Ο αριθμός των κρουσμάτων και θυμάτων της γρίπης που δίνει τη κυβέρνηση είναι παντελώς αναξιόπιστος» υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως εξηγεί, το ΚΕΕΛΠΝΟ απέστειλε φόρμα στα Νοσοκομεία, η οποία θα πρέπει να συμπληρώνεται καθημερινά από αυτά, ώστε να αναφέρεται ο αριθμός των ασθενών με διαγνωσμένη γρίπη στις κλινικές, στις ΜΕΘ και οι θάνατοι από διαγνωσμένη γρίπη.

Κατά την ΠΟΕΔΗΝ, τα νούμερα που διαθέτει το ΚΕΕΛΠΝΟ «είναι τελείως πλασματικά, καθότι τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν στοιχεία πέραν των νοσηλευόμενων σε ΜΕΘ, επειδή δεν γίνεται Μοριακός έλεγχος στα Κέντρα Αναφοράς σε δείγματα ασθενών για διάγνωση της γρίπης H1N1, που νοσηλεύονται στις Κλινικές των Νοσοκομείων και πάσχουν από συμπτώματα γρίπης».

Η Ομοσπονδία δηλώνει ότι «το 70% των παθολογικών-πνευμονολογικών περιστατικών που προσέρχονται στα ΤΕΠ εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης, καθώς επίσης και οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς στις εν λόγω κλινικές, οι οποίοι λαμβάνουν μάλιστα αντιική αγωγή.

Το Rapid Test πολλά Νοσοκομεία δεν το κάνουν, είτε γιατί δεν το έχουν, είτε γιατί το θεωρούν αναξιόπιστο.

Μοριακός έλεγχος δεν γίνεται, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης των Νοσοκομείων, καθότι στοιχίζει 40-60€ στον κάθε ασθενή».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αναφέρουν ενδεικτικά τα εξής:

  • «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Δεν έγινε σε καμία γυναίκα ή βρέφος μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης (εκτός ΜΕΘ).
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης εκτός (ΜΕΘ).
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή Μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης, ούτε Rapid Test, καθότι θεωρείται αναξιόπιστο από τους γιατρούς.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ: Δεν έγινε σε κανένα ασθενή Μοριακός έλεγχος, ούτε Rapid Test.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Έχει γίνει μοριακός έλεγχος σε έξι ασθενείς, ενώ στις κλινικές νοσηλεύονται δεκάδες ασθενείς, Rapid Test δεν γίνεται.
  • ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται στις κλινικές μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης.
  • ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Έχουν αποσταλεί 15 δείγματα για μοριακό έλεγχο την τελευταία εβδομάδα και στην Παθολογική και Πνευμονολογική Κλινική αυτή τη στιγμή 22 ασθενείς λαμβάνουν αντιική αγωγή με συμπτώματα γρίπης».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κατάσταση είναι ίδια σε όλα τα Νοσοκομεία. «Η κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, αναγκάζει ασθενείς να μην αντιμετωπίζουν έγκαιρα τη γρίπη. Εμφανίζονται μετά δύο με τρεις ημέρες στα επείγοντα των Νοσοκομείων με σοβαρά συμπτώματα. Εκεί συνωστίζονται εκατοντάδες ασθενείς και συνοδοί. Δεν υπάρχουν μάσκες να μοιρασθούν σε ασθενείς και συνοδούς.

Στις Κλινικές των Νοσοκομείων επικρατεί το αδιαχώρητο. Οκτάκλινοι θάλαμοι γεμάτοι, γεμάτοι οι διάδρομοι με ράντζα και φορεία, χωρίς να υπάρχουν μάσκες για προφύλαξη. Γι’ αυτό θερίζει η γρίπη» σημειώνει η Ομοσπονδία και διερωτάται: «Πώς είναι σε θέση οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας να προσδιορίσουν το μέγεθος των κρουσμάτων και των θανάτων από τη γρίπη, όταν δεν γίνεται ο απαραίτητος μοριακός έλεγχος για την ανίχνευση της γρίπης όπως ζητάει το ΚΕΕΛΠΝΟ;».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ μιλά για «επικοινωνιακά κόλπα της κυβέρνησης, για να κρύψει την έλλειψη εμβολίων και κονδυλίων στα νοσοκομεία για να γίνεται ο μοριακός έλεγχος ανίχνευσης της γρίπης».

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου