Η μάνα της άτυχης φοιτήτριας, Κυριακή Αρμουτίδου, προσήλθε να καταθέσει στο δικαστήριο υποβασταζόμενη.

«Η Ελένη ήταν πάρα πολύ καλό παιδί, με φιλότιμο και καλό ψυχικό κόσμο, λογική και κοινωνικότατη…» είπε.

«Το παιδί μου έφυγε από το Διδυμότειχο αφίλητο κι βίωσε τη φρίκη… Οι δολοφόνοι εδώ που κάθονται χωρίς ντροπή, χωρίς φιλότιμο είναι τέρατα… Να καταδικαστούν με την πιο υψηλή ποινή που προβλέπει ο ποινικός κώδικας. Δεν μπορεί να παρακαλάει το παιδί μου και να μην υπάρχει έλεος… Αν ήμουν στη θέση τους θα είχα αυτοκτονήσει… Το παιδί μου μιλούσε έξι γλώσσες. Θα έμπαινε στο διπλωματικό σώμα. Αυτά τα κοπρόσκυλα και τα καρκινώματα τι μιλάνε; Τι θα πουν στο Θεό και στην Παναγία; Τα είχα σχεδιάσει όλα για τη ζωή της Ελένης αλλά τα δύο ανθρωπόμορφα τέρατα, χωρίς καρδιά και ψυχή της αφαίρεσαν τη ζωή…»

«Ηθικοί αυτουργοί οι γονείς τους»
Ολοκληρώνοντας την κατάθεση της, η απαρηγόρητη μάνα, φώναξε πως ηθικοί αυτουργοί στη δολοφονία του παιδιού της είναι οι γονείς των κατηγορουμένων. Δήλωσε δε πεπεισμένη ότι η γιαγιά του Ροδίτη κατηγορούμενου, που έμενε κάτω ακριβώς από το σπίτι του δράστη, άκουγε τις φωνές της Ελένης.«Αυτό το πιστεύω ακράδαντα. Μιλάει το ένστικτο της μάνας», φώναξε.

Στρεφόμενη στη συνέχεια προς το μέρος των κατηγορουμένων ξέσπασε, ενώ τη συγκρατούσαν αστυνομικοί: « Θα τους πάρω την ψυχή. Εγώ θα τους σκοτώσω. Ήταν ότι πιο όμορφο είχα στη ζωή μου. Χάρηκα όταν τη γέννησα. Ήμουν η πιο ευτυχισμένη μάνα του κόσμου. Εγώ θα ζω με αυτή την απώλεια του παιδιού μου… Αφήστε με, θέλω να δω τις φάτσες τους. Έχω το δικαίωμα. Σκότωσαν το παιδί μου».Απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής του είπε με οργή: «Θα φύγεις από τα δικά μου τα χέρια. Σε δις ισόβια πρέπει να καταδικαστούν. Να μη δουν ποτέ ξανά το φως του ήλιου. Μόνο έτσι θα συμβιβαστώ…».

Η μάρτυρας, έκδηλα οργισμένη, χαρακτήρισε τέρατα τούς δύο κατηγορούμενους, λέγοντας μάλιστα πως «αν ήμουν στην θέση τους, να στάζουν αίματα τα ταβάνια και τα πατώματα, θα ντρεπόμουν. Θα είχα αυτοκτονήσει».

Η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας καταφέρθηκε σε βάρος και δύο κοριτσιών, που ήταν φίλες της κόρης της, γιατί δεν της είχαν πει πως έναν χρόνο πριν το τραγικό συμβάν η Ελένη είχε καταγγείλει στο αστυνομικό τμήμα βιασμό από τρία άτομα και ότι φοβόταν πολύ γιατί αγνοήθηκε από τους αστυνομικούς και φαίνεται να την εκβίαζαν με βίντεο οι δράστες.

Γιάννης Τοπαλούδης: «Παρούσα η Ελένη…»

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο Ιωάννης Τοπαλούδης, ο πατέρας της φοιτήτριας. Αναφέρθηκε στις αρχές με τις οποίες μαζί με τη σύζυγό του μεγάλωσαν το κορίτσι. “Την μάθαμε να αγαπάει τους ανθρώπους, να σέβεται το διαφορετικό. Κάποιοι άλλοι γονείς δεν το κάνουν… Σήμερα είναι παρούσα η Ελένη. Στις ψυχές και στις καρδιές μας θα είναι αιώνια», είπε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του.
Ο κ. Τοπαλούδης περιέγραψε και τις ώρες αγωνίας που έζησαν με την εξαφάνιση της κόρης τους και την απέραντη θλίψη στη συνέχεια, όταν πήγαιναν στο Διδυμότειχο για την κηδεία με το φέρετρο στο αεροπλάνο.
Απευθυνόμενος τους δικηγόρους υπεράσπισης, ζήτησε να σταθούν με ευλάβεια στη μνήμη του παιδιού τους και είπε ότι κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων για τον τρόπο που ανέθρεψαν τα παιδιά τους.
Εισαγγελέας: Οι κατηγορούμενοι δεν παραδέχονται τις πράξεις τους και από την άλλη μέσω συνηγόρου ζητούν συγγνώμη. Πώς σας φαίνεται αυτό δεν είναι αντιφατικό; Να τα ρίχνει ο ένας στον άλλο και από την άλλη να ζητούν συγγνώμη;
Πατέρας: Η συγγνώμη είναι σπουδαίο πράγμα. Λένε ψέματα…
Εισαγγελέας: Και εσείς τι κάνετε γι αυτό;
Πατέρας: Τι να κάνω να πάρω ένα όπλο και να τους σκοτώσω;
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, πριν από λίγο. Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που υπέστη καταθέτοντας νωρίτερα σήμερα στο δικαστήριο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ