Ειδήσεις

Κι άλλη καταδίκη για απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένου στην Ελλάδα

Για μία ακόμη φορά, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, καταδίκασε την Ελλάδα «για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση» έλληνα κρατουμένου καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος «πραγματικής προσφυγής», αναγνωρίζοντας ότι ο έγκλειστος στις φυλακές της Κορίνθου, Αργυρης Φιλιππόπουλος, δεν μπορούσε να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης του.
Ο Φιλιππόπουλος, καταδικασμένος για υπόθεση ναρκωτικών, εξέτιε την ποινή του στις φυλακές της Κορίνθου, από τις 29 Σεπτεμβρίου 2012 όπου και προφυλακίσθηκε.
Τοξικομανής ο ίδιος και αντιμετωπίζοντας κι άλλα προβλήματα υγείας, παραπονέθηκε για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στην φυλακή, υποστηρίζοντας ότι ήταν αναγκασμένος να μένει με πληθώρα άλλων κρατουμένων στο ίδιο κελί, δίχως να λαμβάνει επαρκή τροφή και στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στην δίκη που έγινε αθωώθηκε και αφέθηκε ελεύθερος την 1η Ιουλίου 2013 αλλά στο μεταξύ προσέφυγε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαμαρτυρόμενος ότι, εκτός από τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές της Κορίνθου, δεν υπήρχε και κάποιο εσωτερικό ένδικο μέσο, για να παραπονεθεί γι αυτές.
Εξετάζοντας σήμερα τη προσφυγή του το Δικαστήριο, καταδίκασε την Ελλάδα για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση καθώς και για παραβίαση του δικαιώματος σε «μία σύντομη προσφυγή» και υποχρέωσε την χώρα μας, να καταβάλλει στον Φιλιππόπουλο 6.500 ευρώ για ηθική βλάβη και 1.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου