Πολιτιστικά

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με θέμα: «Ιστορίες από το Μεσαίωνα»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο» με θέμα: «Ιστορίες από το Μεσαίωνα», στο πλαίσιο του 14ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που συνδιοργάνωσε ο φορέας με το Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Το φεστιβάλ, αυτή τη χρονιά, είχε μορφή προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις των καιρών, ώστε να μπορούν να τηρηθούν τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα αλλά, παρόλα αυτά, οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν ενθουσίασαν το κοινό.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν:

– Συναυλία μεσαιωνικής μουσικής της Μεσογείου από το μουσικό σύνολο ΚΩΔΙΞ (μουσικοί: Κωστής Παπάζογλου, Μαρίνη Πεϊκίδου) που προσκλήθηκε από τη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του μουσικού Γιώργου Ξανθόπουλου

– Την δραματοποιημένη παράσταση μουσικής αφήγησης «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» της Άννας Αχιολά, σε επιμέλεια αφήγησης της Φαίης Ρεϊζίδου, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών: Φαίη Ρεϊζίδου, Γιάνεζ Σπεντόου, Άννα Νικητιάδη και Θεοδώση Μπεκούλη. Συμμετείχαν ακόμα στην παράσταση: Στέλλα Μαγγιώρου (χορογραφίες), Παύλος Σειρηνόπουλος (ξιφομαχίες), Καίτη Αλεξιάδου, Γιάννης Γερόλυμος, Αχιλλέας Εμμανουηλίδης, Άννα Καλαμάτα, Νατάσα Κατσαρά, Δημήτρης Κουκουμάτης, Δημήτρης Λεμονής, Θοδωρής Λεριάς, Γιάννης Μεϊτανίδης, Σπύρος Ναυρόζογλου, Παναγιώτης Ντούλης, Κυριάκος Πατάκας, Άννα Πολυζώη, Νεκταρία Σιδέρη, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Μιχάλης Τσίκκης.

– «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» παρουσιάστηκε επίσης άλλες δύο φορές, ως μουσική αφήγηση, από το σύνολο των τεσσάρων καλλιτεχνών στα Αγγλικά, για το ξενόγλωσσο κοινό της Ρόδου και στα Ελληνικά, για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην παράσταση της Κυριακής.

– Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, οι θεατές μπορούσαν να δουν και τη θεματική έκθεση φωτογραφίας «Το Παραμύθι της ΡοδοΔαφνούσας» του Μίλτου Λουϊζίδη και της Άννας Αχιολά

– Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έκλεισε με την παράσταση: «Ιστορίες Έρωτα και Σάτιρας» σε σκηνοθεσία της Σουζάνας Καρδούλια και μουσική επένδυση του Γιώργου Ξανθόπουλου.

Η παράσταση περιλάμβανε το σύντομο θεατρικό έργο «Πωρικολόγος» του 12ου αι., που αποδόθηκε στη νέα ελληνική από τον συγγραφέα και φιλόλογο Κωνσταντίνο Τσουρέκη, όπου συμμετείχαν οι: Στάθης Ευαγγελινίδης, Δημήτρης Λεμονής, Μιχάλης Μακρυμανώλης, Δημήτρης Μπαλαντίνας, Βίκυ Μπούτα, Σπύρος Ναυρόζογλου, Νεκταρία Σιδέρη και Μιχάλης Τσίκκης

Τέλος, παρουσιάστηκαν και δύο αναλόγια από τα «Βυζαντινά Ιπποτικά Μυθιστορήματα» που αφηγήθηκαν οι: Δήμητρα Κουμνάκη και Ευαγγελία Δήμα.

Την ενδυματολογική επιμέλεια των εκδηλώσεων έκανε η Άννα Αχιολά.

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και συνέδραμαν στις εκδηλώσεις του καθώς επίσης τους: Τάσο Νεοφύτου, Δέσποινα Καραγιάννη, Νίκο Χατζηκαλημέρη, Φωτεινή Γαμπιεράκη αλλά και τους ερασιτέχνες φωτογράφους: Γιάννη Μαρκαντώνη και Έφη Καστελλορίου.

Τέλος, ο σύλλογος ευχαριστεί την Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για την ευγενική παραχώρηση του Ιπποτικού Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης και του περιβάλλοντα υπαίθριου αρχαιολογικού χώρου, αλλά και τους αρχαιοφύλακες της υπηρεσίας για την ευγένεια και την υπομονή τους.

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου