Ρεπορτάζ

Η Υπηρεσία Πρασίνου και Καθαριότητας χρειάζεται αναδιάταξη και αναδιάρθρωση!

Η φωτογραφία που δημοσιεύεται σήμερα δεν είναι από κάποια περιοχή της Αττικής ή της Εύβοιας ή της Αρκαδίας ή της Μεσσηνίας, δηλαδή από πυρόπληκτες περιοχές. Είναι από τη συνοικία των Αγίων Αποστόλων και την έστειλαν στη «δημοκρατική» έντρομοι κάτοικοι, από τον φόβο προκλήσεως πυρκαγιάς και μετατροπής της περιοχής σε “κρανίου τόπο”.
Οι ιδιοκτήτες μάλιστα της πολυκατοικίας προσεύχονται κάθε μέρα, ιδιαιτέρως όταν πνέουν σφοδροί άνεμοι, να μην καούν ζωντανοί. Αλλοι ανησυχούν μήπως προκληθούν πολύωρες διακοπές ρεύματος με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται.
Και οι κάτοικοι μας εξηγούν: Μπροστά από την πολυκατοικία υπάρχει ένας πεύκος, με τεράστιο ύψος, τα κλαδιά του οποίου, όταν φυσάει αέρας αγγίζουν τα καλώδια της ΔΕΗ με κίνδυνο να προκληθεί βραχυκύκλωμα, να προκληθεί πυρκαγιά και να μεταδοθεί στην πολυκατοικία.

Οι ιδιοκτήτες έχουν ενημερώσει σχετικά την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, υπάλληλοι της οποίας πραγματοποίησαν αυτοψία και “υποσχέθηκαν” να προβούν σε “άμεσο κλάδεμα του πεύκου”! Πέρασαν αρκετοί μήνες και όχι μόνο το κλάδεμα δεν έγινε αλλά η Υπηρεσία δεν ανταποκρίνεται καν στις τηλεφωνικές κλήσεις.
Το έχουμε γράψει κι άλλες φορές και θα το επαναλάβουμε και σήμερα γιατί εμείς μάθαμε να είμαστε Προμηθείς και όχι Επιμηθείς. Εστω και αν πιστεύουμε ότι θα… προσκρούσουμε και πάλι σε ώτα μη ακουόντων: Η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Ρόδου, που είναι μάλιστα η πλέον κοστοβόρα, χρειάζεται ΑΜΕΣΗ αναδιάταξη και αναδιάρθρωση.
Η μεταρρύθμιση ή άλλως, ο μετασχηματισμός της σε αποδοτική υπηρεσία -δομή, η οποία θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και θα δικαιολογεί τις θυσίες των φορολογουμένων, δεν επιδέχεται άλλων αναβολών.
Παντού σκουπίδια, παντού ακαταστασία, βρώμικοι δρόμοι και πεζοδρόμια, ανοικοκύρευτα πάρκα και δενδροστοιχίες, ε, δεν μπορεί να ευθύνεται πάντα ο… Χατζηπετρής ή ο… καύσωνας, αλλά κάποιοι άνθρωποι, οι οποίοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και για μεν τυχόν αιρετούς υπάρχει η οδός της παραίτησης για δε τυχόν υπαλλήλους, η οδός του πειθαρχικού ελέγχου.

“Βροχή” καταγγελιών για ξερά χόρτα-σκουπίδια

«Βροχή» διαμαρτυριών και καταγγελιών προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ της «δημοκρατικής», για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο σε δασικές εκτάσεις αλλά και σε κατοικημένες περιοχές, από ξερά χόρτα και σκουπίδια.
Από την Κρεμαστή και την νότια Ρόδο, από τις δημοτικές ενότητες Αταβύρου και Καμείρου, η «δ» δέχθηκε τηλεφωνήματα με αφορμή το ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε χθες για την περιοχή των Αγίων Αποστόλων και την οδό Σωτήρος, επισημαίνοντας ακριβώς τα ίδια πράγματα ως προς την εγκατάλειψη και την ανεπάρκεια καθαρισμού και εποπτείας. Όπως υποστηρίζουν διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι τα ξερά χόρτα και οι σωροί σκουπιδιών τόσο σε κατοικημένες περιοχές, όπως και μέσα στα δάση, καθιστούν την κατάσταση εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών γι αυτό και ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να καθαρίσουν εγκαίρως τις περιοχές, καθιστώντας και εφαρμόζοντας ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης πριν ο ορατός κίνδυνος γίνει μια ζοφερή πραγματικότητα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Χρύσανθος Θεοχάρης    12.08.2021 13:16

    Στους χώρους απ’ την πρώην χωματερή στην περιοχή Ασγούρου [που εκδηλώθηκε πυρκαγιά πριν περίπου μια εβδομάδα] και με κατεύθυνση μέσω χωματόδρομου προς Τσαΐρι – Αγία Βαρβάρα όλη αυτή η ακατοίκητη περιοχή είναι γεμάτη ξερούς θάμνους, χόρτα ύψους 1- 1 1/2μ ύψος, γαϊδουράγκαθα, ρέματα γεμάτη κάθε είδους σκουπίδια και ό,τι άλλο θέλεις. Κάποια είναι περιφραγμένα και άλλα χύμα. Υπάρχει πληρώρα πεύκων, κυπαρισσιών, καλαμιών κ.ά. δένδρων. Στην ευρύτερη περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά πριν 5 χρόνια, καρδιοχτύπησε ο οικισμός Αγία Βαρβάρα Κοσκινού και διατάχθηκε εκκένωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με πληροφόρησαν Υπηρεσίες πως επειδή η περιοχή είναι εκτός σχεδίου πόλεως, δεν μπορεί να επέμβει κάποια Υπηρεσία. Πρόληψη δηλαδή δεν υπάρχει, μόνο καταστολή όταν οι φλόγες αρχίσουν να παίρνουν φόρα.
    Υπέροχη Ελληνική Πραγματικότητα!!! Κρίμα!

Σχολιασμός άρθρου