ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυξητικές τάσεις δείχνει ο τουρισμός μας σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μ. Χατζηλαζάρου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μαρίζα Χατζηλαζάρου

Αυξη­τι­κές τάσεις σε σχέση με πέρσι, δεί­χνουν τα στοι­χεία για την του­ρι­στική κίνηση της Ρόδου κατά το πρώτο εξάμηνο. Ωστόσο, μπορεί οι αριθμοί να… ευη­με­ρούν, τα στοι­χεία όμως στην αγορά, παρα­μέ­νουν ανη­συ­χη­τικά.

«Σύμφωνα με τα στοι­χεία που δόθηκαν στη δημο­σιό­τητα από τον αερο­λι­μένα Ρόδου ‘Διαγόρας’ υπάρχει αύξηση στην κίνηση στο πρώτο εξάμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Οι επι­σκέ­πτες του νησιού μας, προ­έρ­χο­νται από τις βασικές αγορές μας: Αγγλία, Γερ­μα­νία, Ισραήλ, Σουηδία και Ρωσία. Παρα­τη­ρούμε μια γενική τάση, που οδεύει με αυξα­νό­μενο ρυθμό. Ωστόσο, οι έμποροι της Ρόδου, που δρα­στη­ριο­ποιού­νται μέσα στην πόλη, στην Μεσαιω­νική Πόλη, στην Λίνδο, στο Φαλη­ράκι μέχρι και το Πρα­σο­νήσι, μιλούν για του­ρι­σμό χαμηλής εισο­δη­μα­τι­κής στάθμης. Αυτό σημαί­νει πως οι του­ρί­στες δεν κατα­να­λώ­νουν όπως σε άλλες χρονιές. Βεβαίως, θα πρέπει να δούμε πώς θα εξε­λι­χθεί η κίνηση και τους επό­με­νους δύο μήνες –μέχρι και τον Σεπτέμβριο- για να κάνουμε πια απο­τί­μηση…» δήλωσε στην «δημο­κρα­τική» η αντι­δή­μαρ­χος Του­ρι­σμού κ. Μαρίζα Χατζη­λα­ζά­ρου.

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Παρά το πρό­βλημα που υπάρχει με τον ΠΡΟΤΟΥΡ από πέρσι, ο Δήμος Ρόδου δηλώνει ότι θα συνε­χί­σει να δρα­στη­ριο­ποιεί­ται, ετοι­μά­ζο­ντας νέες δράσεις και καμπά­νιες δια­φή­μι­σης και προ­βο­λής για το νησί και μάλιστα νωρί­τερα από πέρσι.

«Εμείς ετοι­μα­ζό­μα­στε να βγούμε δημιουρ­γικά με νέες προ­τά­σεις και με μια ξεχω­ρι­στή στρα­τη­γική στο κομμάτι του Του­ρι­σμού, έτσι ώστε να πετύ­χουμε καλύ­τερη ποιό­τητα και αύξηση για την επόμενη του­ρι­στική σεζόν. Θεωρώ ότι πρέπει να στο­χεύ­σουμε σε ειδικές ομάδες Του­ρι­σμού και σε νέες αγορές προ­κει­μέ­νου να δια­φο­ρο­ποι­ή­σουμε το προ­σφε­ρό­μενο του­ρι­στικό προϊόν της Ρόδου» πρό­σθεσε η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου.

Σύμφωνα με την αντι­δή­μαρχο, σε όλη αυτή την νέα στρα­τη­γική θα προ­στε­θεί και η υπο­ψη­φιό­τητα του νησιού για την Πολι­τι­στική Πρω­τεύ­ουσα της Ευρώπης το 2021 και μάλιστα η πρό­κρισή της ανάμεσα στις τρεις πόλεις που διεκ­δι­κούν αυτό τον τίτλο, αξίζει να αξιο­ποι­η­θεί με τον καλύ­τερο τρόπο ώστε να δώσει νέο προφίλ και ώθηση στην προβολή του νησιού.

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ

 ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σε ερώτηση σχετικά με την συμ­με­τοχή σε του­ρι­στι­κές εκθέ­σεις, η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου δήλωσε: «Ήδη έχουμε ξεκι­νή­σει την κατα­γραφή και την επιλογή των του­ρι­στι­κών εκθέ­σεων στις οποίες προ­γραμ­μα­τί­ζουμε να συμ­με­τά­σχουμε ως δημο­τική αρχή. Στο επόμενο διά­στημα η Διεύ­θυνση Του­ρι­σμού θα έχει συνα­ντή­σεις με τον ΠΡΟΤΟΥΡ προ­κει­μέ­νου να δούμε πού θα στο­χεύ­σουμε και πώς θα κινη­θούμε από τώρα για την επόμενη σεζόν ώστε να καλύ­ψουμε τις απαι­τή­σεις στο πλαίσιο του μεγάλου αντα­γω­νι­σμού που υπάρχει από τις άλλες χώρες –αντί­στοι­χους δηλαδή του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς που πουλάνε το ίδιο προϊόν μ’ εμάς».

«ΑΓΚΑΘΙ» Η ΒΙΖΑ ΓΙΑ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Στην συζή­τηση για την του­ρι­στική κίνηση πάντως, «αγκάθι» παρα­μέ­νει η έκδοση βίζας που φέτος δυσκο­λεύει πολύ την είσοδο του­ρι­στών από την Ρωσία και από την Τουρκία στην χώρα μας. Οι πολύ­ω­ρες καθυ­στε­ρή­σεις τόσο στο αερο­δρό­μιο όσο και στο λιμάνι της Ρόδου απο­τρέ­πουν τους του­ρί­στες να μας επι­σκε­φθούν, με συνέ­πεια να σημειώ­νε­ται μείωση στην κίνηση και φυσικά, να υπάρχει αρνη­τικό κλίμα με ακυ­ρώ­σεις από τα απέ­να­ντι τουρ­κικά παράλια.

«Οι καθυ­στε­ρή­σεις που σημειώ­θη­καν από την ρωσική αγορά οφεί­λο­νταν  στην αλλαγή της δια­δι­κα­σίας. Όσον αφορά την τουρ­κική αγορά, το πρό­βλημα οφεί­λε­ται στην έλλειψη προ­σω­πι­κού στο λιμάνι. Εδώ πρέπει να βοη­θή­σει και το κράτος. Εάν θέλουμε ουσια­στικά να αυξή­σουμε τις αφίξεις από την Τουρκία που είναι μια πολύ καλή αγορά για την Ρόδο, θα πρέπει να βρεθεί λύση και να ενι­σχυ­θούν τα σημεία όπου γίνεται ο έλεγχος της βίζας, χωρίς καθυ­στε­ρή­σεις. Βέβαια, οι συν­θή­κες στη Ρόδο είναι καλύ­τε­ρες σε σχέση με άλλα νησιά αλλά, σίγουρα, απαι­τεί­ται ενί­σχυση. Εμείς, ως Λιμε­νικό Ταμείο, έχουμε δηλώσει ότι μπο­ρούμε να συν­δρά­μουμε, αλλά από την στιγμή που υπάρχει έλλειψη σε ανθρώ­πινο δυνα­μικό, σίγουρα το πρό­βλημα παρα­μέ­νει…»

Να σημειω­θεί ακόμη πως σοβαρό πρό­βλημα αντι­με­τω­πί­ζει η κρουα­ζιέρα, μετά και τις διε­θνείς πολι­τι­κές εξε­λί­ξεις με τα τρο­μο­κρα­τικά χτυ­πή­ματα κ.λπ. Προς το παρόν δεν υπάρ­χουν ακυ­ρώ­σεις από κρουα­ζιε­ρό­πλοια που έχουν προ­γραμ­μα­τί­σει να προ­σεγ­γί­σουν την Ρόδο, αλλά δυστυ­χώς, το μέλλον κρί­νε­ται εντελώς αβέβαιο.

«Η Ρόδος είναι ασφαλής προ­ο­ρι­σμός αλλά επη­ρε­ά­ζε­ται από τις διε­θνείς συγκυ­ρίες. Η ψυχο­λο­γία είναι αρνη­τική και φαί­νε­ται ότι κάποιοι προ­τι­μούν άλλα νησιά και όχι την δική μας περιοχή» τόνισε η κ. Χατζη­λα­ζά­ρου.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.