Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, δύο 20χρονοι αθίγγανοι συγγενείς, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα από άτομα που διαπράττουν αυτές κατ’ επάγγελμα.

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ένας 14χρονος συγκατηγορούμενός τους ενώ στην υπόθεση κατηγορούμενος είναι κι ένας 32χρονος συγγενής των δύο πρώτων.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση που διενεργήθηκε το πρωί της 30ής Μαρτίου 2020 στον καταυλισμό του Κορακόνερου και προσαγωγή των ανωτέρω προέκυψε ότι τουλάχιστον τον τελευταίο μήνα, με πρόθεση την επανειλημμένη τέλεση του εγκλήματος της κλοπής και σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος μη έχοντας άλλο τρόπο βιοπορισμού, εκμεταλλευόμενοι τον περιορισμό κυκλοφορίας και το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, διέρχονταν από επιχειρήσεις οικοδομικών υλικών και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου και της Ιαλυσού και διέπρατταν διαρρήξεις κινούμενοι με ένα αυτοκίνητο τύπου Pegeot, χρώματος μαύρου ιδιοκτησίας του αδελφού των 3 πρώτων δραστών.
Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η ακόλουθη εγκληματική δραστηριότητά τους:
-Την 21η Μαρτίου 2020 οι 3 πρώτοι μετέβησαν σε μάντρα οικοδομικών υλικών ιδιοκτησίας του κ. Θωμά Μητσόπουλου, αποπειράθηκαν να την διαρρήξουν πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή. Επίσης στην ίδια μάντρα είχαν μεταβεί στις 27 Φεβρουαρίου 2020 και στις 7 Μαρτίου 2020 κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και αφαίρεσαν καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.
-Την 21η Μαρτίου 2020 μετέβησαν επί της οδού Ρόδου-Καλλιθέας σε εργοστάσιο ασβεστοποιείας κι αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα αποθήκης αφαίρεσαν από έναν μεγάλο μετασχηματιστή ελάσματα χαλκού συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.
-Την 23η Μαρτίου 2020 μετέβησαν σε επί της οδού Ηλία Βενέζη αποθήκη (κοντέινερ), παραβίασαν την πόρτα σπάζοντας το λουκέτο και αφαίρεσαν δύο κιβώτια μπύρες ALPHA, οκτώ εξάδες αναψυκτικά, σοκολάτες και καφέ συνολικής αξίας 200 ευρώ καθώς και ένα κόφτη πλακιδίων άγνωστης αξίας.
-Την 24η Μαρτίου 2020 μετέβησαν στο εστιατόριο με την επωνυμία «ΠΟΛΛΩΝΙΑΤΙΣΣΑ» επί της οδού Ησιόδου και αφαίρεσαν από τον υπαίθριο χώρο του καταστήματος μία χάλκινη κατσαρόλα, μία μηχανή κιμά και ένα ψυγείο συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.
-Την 28η Μαρτίου 2020 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μετέβησαν με το ανωτέρω όχημα στον Προφήτη Ηλία, στα Κοσκινού, σε αποθήκη και αφαίρεσαν από το εσωτερικό δύο κιβώτια που περιείχαν χαλκό 60 κιλών και διάφορα εργαλεία.
-Την 26η Μαρτίου 2020 και κατά τις πρώτες πρωινές ώρες μετέβησαν στην Παστίδα, σε μάντρα οικοδομικών υλικών και αφαίρεσαν χαλκούς, σωλήνες και καλώδια άγνωστης αξίας.
-Την 22α Μαρτίου 2020 και ώρα 21.00 ο πρώτος και ο τέταρτος διέρρηξαν το εστιατόριο «Αρχονταρίκι» στην οδό Κλαυδίου Πέππερ και αφαίρεσαν τρόφιμα αξίας 500 ευρώ.
Ως συνήγορος υπεράσπισής τους παρέστη η δικηγόρος κ. Βαλεντίνα Βαβούλη.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ