Ειδήσεις

Το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ διακόπτει την συνεργασία του με τον Δήμο

Το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ γνωστοποιεί την απόφασή του να διακόψει οριστικά  τη συνεργασία του με τον Δήμο Ρόδου.

Κατά την περσινή θερινή περίοδο είχαμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να υλοποιήσουμε πολιτιστικές δράσεις ( Μουσικά Σεμινάρια, Μουσικές Εκδηλώσεις) σε υψηλό επίπεδο και στη λογική  ανάπτυξης μιας μόνιμης Πολιτιστικής  δομής  στην πανέμορφη περιοχή του Προφήτη Ηλία.

Η λογική αυτή μας παρουσιάστηκε ως πρόταση με σοβαρό υπόβαθρο από τη Δημοτική Αρχή της Ρόδου και ως μέρος ενός στρατηγικού σχεδιασμού που είχε ως στόχο αφενός  την αναπτυξιακή προοπτική μιας  περιοχής ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και την αξιοποίηση συγκεκριμένων υποδομών  και αφετέρου την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας του νησιού με τη διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σε αυτή τηνκατεύθυνση, πραγματοποιήθηκαν 16 Μουσικά Σεμινάρια στον Προφήτη Ηλία (Συγκρότημα Έλαφος) και 9 μουσικές παραστάσεις (Μουσικές Κυριακές) στην παλιά πόλη της Ρόδου. Τα όποια σοβαρά οργανωτικά προβλήματα προέκυψαν δε στάθηκαν εμπόδιο  στην υλοποίηση δράσεων που θεωρούμε ότι έκαναν αίσθηση για την ποιοτική τους στάθμη και έτυχαν θερμής υποδοχής από την τοπική κοινωνία και τους επισκέπτες της Ρόδου.

Το Μουσικό Εργαστήρι ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, ως όφειλε,  υπέβαλε έγκαιρα (από τις 8-1-2018) μια νέα, αναλυτική πρόταση που περιελάμβανε ακόμα περισσότερες δράσεις, εγγυήσεις για αποφυγή των δυσχερειών που παρουσιάστηκαν αλλά και όρους συνεννόησης για την εξασφάλιση μιας καλής συνεργασίας  για την υλοποίηση  των δράσεων.

Δυστυχώς, μετά από συνεχείς προσπάθειες επικοινωνίας ( μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) που περιελάμβαναν ακόμα και τη φυσική παρουσία μας στη Ρόδο προκειμένου να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα των προθέσεων και των αποφάσεων των εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου, δεν έχουμε έως και σήμερα καμία απολύτως  επίσημη ενημέρωση.

Οι διάφορες “διαρροές” που έχουν πέσει στην αντίληψή μας περί υπερβολικών οικονομικών απαιτήσεων  για την υλοποίηση των δράσεων μας ελπίζουμε να είναι ανυπόστατα ψεύδη αυτών που τα μεταφέρουν και να μην αποτελούν θέση και άποψη του Δήμου Ρόδου. Άλλωστε, τα οικονομικά δεδομένα της πρότασης εύκολα μπορούν να δημοσιοποιηθούν και να αξιολογηθούν από τον καθένα.

Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε παρά να κοινοποιήσουμε την απόφαση μας να αποκλείσουμε  το όποιο ενδεχόμενο συνεργασίας  λόγω χρονικών, πλέον,  περιορισμών αλλά και λόγω της διαμορφωμένης κατάστασης έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο μερών.

Ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ

Ross Daly

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου